друкувати


На Коломийщині стихією завдано збитків на суму 85 мільйонів гривень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-28 04:45:46

Сьогодні перший заступник голови Коломийської райдержадміністрації Степан Стасюк і голова районної ради Дмитро Неміш провели нараду з начальниками відділів і управлінь.

Як відомо, стихія завдала значних збитків в районі: знищено гідротехнічні споруди і транспортні мережі, багато населених пунктів відрізано від міста Коломиї, 36 сіл залишилися без газу, змито 6 високовольтних ліній, не працює 6 телефонних станцій. Відповідні служби оперативно працюють. На сьогодні планується відновити газопостачання в селах Беремяни, Ковалівка, Спас, Микитинці, Струпків та Баб’янка. Напружена ситуація залишається в селах Слобода, Велесниця. Припинено заїзд дітей в табір «Прикарпатські зорі», що в селі Слобода. Загалом збитків завдано на суму 85 мільйонів гривень. Найбільше постраждали села Нижній Вербіж, Дебеславці, Матеєвці, Воскресинці, Шепарівці, Сопів та Рунгури.

Засоби масової інформації постійно інформують населення як уникнути інфекційних захворювань і пошкоджень електрострумом.

Через негоду перенесено ХІІ Міжнародний фольклорно-етнографічний фестиваль "Коломийка-2008", який мав відбутися в селищі Печеніжин 9-10 серпня.

В даний час працівники структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради опрацьовують дані щодо потерпілих громадян внаслідок стихії. В районі створено відповідні компетентні комісії, члени яких складають акти та підраховують завдані збитки.

У віддалені населені пункти постачається питна вода й медикаменти, повідомляє прес-служба РДА.

Обговорити на форумі