друкувати


Інформаційний випуск "Події дня", 25 липня (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-25 09:43:49

Коломийщину охопила стихія! Рівень річок в районі сягнув критичної позначки. Від каламутної води потерпає майже кожне село. Деякі населені пункти залишилися без води, газу та зв'язку. Розмито дороги. Рятувальникам доводилося евакуйовувати населення із затоплених ділянок. Більшість мешканців відмовлялися покидати свої домівки, побоюючись за домашніх тварин та худобу. Допомоги чекали на горищах та дахах. Наші журналісти побували в деяких селах, але до найбільш постраждалих добратися не змогли.

Не дивлячись на те що дощі на кілька годин припинилися ситуація на Коломийщині залишається важкою. Повністю відрізані від Коломиї села Гуцульської Коломийщині. Без газу залишилися понад тридцять населених пунктів, світла та зв’язку немає в більш як 10 селах. Критичний стан справ в приміських населених пунктах. Туди виїжджала знімальна група нашого телеканалу.

Коломия може залишитися без води. Внаслідок негоди в Княждворі затопило станцію першого підйому, яка надає воду мешканцям Шепарівців та Коломиї. Ще вночі станцію відключили від напруги та евакуювали звідти людей. Тепер залишилося чекати тільки погоди - каже директор водоканалу Ігор Калиняк.

У рахівському та чернівецькому напрямках залізничне сполучення вокзалу станції Коломия відсутнє. Графік руху потягів змінено. Всі поїзди йтимуть через Городенку. Деякі рейси скасовано, а деякі йтимуть із запізненням. Через негоду сталося знеструмлення передаваючого центру, який знаходиться у селі Дебеславці. Радіо "Сяйво" та телеканал НТК тимчасово припинили своє мовлення. За прогнозами Українського Гідрометцентру, дощова погода протримається ще два дні. В суботу на території Івано-Франківської області очікується дощ, місцями сильний.

В Коломию з дводенним візитом прибули румунська та молдавська делегації. Сторони розглядали проекти інвестування за кошти Євросоюзу. Через надзвичайну ситуацію в районі, запрошені мер міста, представники районної адміністрації та члени ради ділових людей Івано-Франківщини на обговорення прийти не змогли.

Сьогодні у Народному домі міста Коломиї відбулися урочисті збори присвячені Дню працівників торгівлі та ресторанного господарства. На захід були запрошені керівники підприємств, суб'єкти підприємницької діяльності та ветерани цих галузей.

Завантажити випуск ... [1.3 MB]

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"

Обговорити на форумі