друкувати


Радість Неба і Землі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-24 03:04:56

Храм УАПЦ Всіх Святих, що при в’їзді у дослідну станцію в П’ядиках, почали будувати ще в 1998-ому. У рік десятий, ювілейний, минулої неділі, відбулося його освячення.

Отож, із самісінького ранку урочистою ходою до церкви, де настоятелем отець Микола Матійчук, прямували процесії з хоругвами: громади з сіл району спішили розділити велику радість. Першими прийшли парафіяни П’ядицької УГКЦ Св. Покрови, які офірували новому храму дзвін і на свято теж прийшли з подарунком — іконою, образом Святої Покрови. Окрім 14 священиків Коломийського деканату УАПЦ, були духовні особи з Івано-Франківська, Тернополя, Городенки. Під час служби співав хор з Угорницького монастиря.

Хлібом-сіллю зустріли митрополита Галицького Андрія (на знімку). Звертаючись до громади, він назвав день освячення радістю Неба і Землі. Кожний новий храм — це ще одна цеглинка в розбудові духовності України. Від 1990-го церква Всіх Святих за рахунком — вже дев’яносто п’ята, яку митрополит освячує.

До будівництва храму долучилося чимало людей. Слова щирої подяки лунали того дня на адресу кожної організації, родини, які своєю працею, грошима, матеріалами зробили внесок у святу справу. З-поміж них названо: коломийську районну владу, представники якої — перший заступник голови РДА Степан Стасюк та голова районної ради Дмитро Неміш були присутні на святі, усі церкви УАПЦ Коломийського деканату, Коломийський держлісгосп, ЗАТ "Заводоуправління будматеріалів", фірму "ТТТ", базу "Карпати" м. Яремче, підприємця С. Мазурик, бригаду М. Вінтоняка, художника І. Гуцуляка. Грамотами за щедру жертовність ушановано, зокрема, родину Мельничуків (на знімку внизу — голова родини Микола з донькою Марійкою). Подяка, вже, на жаль, посмертно прозвучала, зокрема, на світлу пам’ять: священика Івана Дученка (донька якого Оксана Кабалюк з-за кордону теж офірувала до свята тисячу доларів), паламаря Івана Плугака, а також — Василя Вінтоняка, Любові Гринюк. Саме ці люди першими заповзято вирішували організаційні питання.

Після урочистого Богослужіння відбулася шлюбна церемонія: на рушничок щастя першими в новозбудованому храмі стали Роман і Світлана Дейнеги. А церковне подвір’я ще довго сповнювалося чудовим співом у виконанні хору Будинку культури села П’ядики.

Автор: Вікторія КОХАН, "Вільний голос"
Обговорити на форумі