друкувати


У селі П’ядики на Коломийщині освячено церкву "Всіх святих"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-22 09:38:34

З сивої давнини в Україні, особливо на Прикарпатті, найсвятішою і найважливішою спорудою була церква, в якій благословилися на щасливу долю молодята, підносили до хреста немовлят, відправляли в останню дорогу…

До Божого дому щонеділі й кожного урочистого свята поспішають від старого до малого.

Надзвичайна радість огорнула й парафіян Української Православної Церкви Київського Патріархату, що в селі П’ядики Коломийського району. Вчора у їхньому селі відбулося освячення новозбудованої церкви "Всіх святих". Першими прибули на урочистості віруючі греко-католицької церкви. Про любов до ближнього в цьому мальовничому селі свідчать панування миру між парафіянами та офіра дзвону, а в день свята миряни подарували ще й ікону Святої Покрови. Хлібом-сіллю зустрічали митрополита Андрія, який, власне, освятив церкву, назвавши цей день "освяченням неба і землі". Чотирнадцять священиків прибули з Івано-Франківська, Тернополя, Городенки та інших міст розділити невимовну втіху.

Звучали слова щирої подяки керівництву коломийської районної державної адміністрації, усім церквам УАПЦ Коломийського деканату, Коломийському Держлісгоспу, ЗАТ "Заводоуправління будматеріалів", а під неземний спів хору Угорницького монастиря линули до небес молитовні подяки і прослава Всевишньому, перед престолом якого під час солодкого шлюбу присяглися у вічній вірності і кохання перші молодята, повідомляє прес-служба РДА.

Обговорити на форумі