друкувати


А.Яценюк пообіцяв допомогти коломиянам

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-18 07:24:53

Спікер парламенту Арсеній Яценюк пообіцяв сприяння Івано-Франківщині у вирішенні актуальних проблем.

Заступник голови обласної ради Юрій Романюк і міський голова Коломиї Юрій Овчаренко зустрілися з Головою Верховної Ради України Арсенієм Яценюком у його робочому кабінеті. Мова йшла про потреби бюджетного фінансування області у поточному році на соціально-економічний розвиток, потреби утилізації майже 184 т пестицидів, ремонту комунальних доріг тощо. Юрій Овчаренко просив спікера-земляка сприяння у виділенні коштів з державної казни на завершення довгобуду — міськрайонної поліклініки, спорудження якої було заморожено з 2002 року.

За словами уродженця Коломиї Юрія Романюка, Арсеній Яценюк "дуже прихильно" поставився до проблем Івано-Франківщини, дав доручення відповідним службам, пообіцяв по можливості допомогти.

Довідка. Мати Арсенія Яценюка родом з села Княждвора Коломийського району, з родини Бакаїв на присілку Бані. Вона закінчила факультет французької філології Чернівецького держуніверситету, одружилася з Петром Яценюком, істориком за фахом, з буковинського села Кострижівки. 1988 року, коли в Чернівцях виникла резонансна на той час проблема з облисінням дітей, батьки відвезли Арсенія Яценюка до родичів до Коломиї. Там він навчався у 8-В класі школи № 1, яку свого часу закінчувала його мати. На Коломийщині проживає рідна тітка Арсенія Яценюка по материній лінії Мирослава Григорівна.

Джерело: Галичина
Обговорити на форумі