друкувати


Аукціон землі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-17 05:23:32

28.11.2007 р. законом України "Про Державний бюджет" внесено зміни до Земельного кодексу України, якими врегульовано питання набуття права власності та права користування земельними ділянками на конкурентних засадах.

Зокрема, стаття 124 Земельного кодексу зазначає, що набуття права оренди на земельні ділянки, які перебувають у державній власності чи комунальній власності, здійснюється виключно на аукціонах (крім земельних ділянок, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб, в яких відсутні акції (частки, паї), що належать державі, набуття права на оренду земельних ділянок під об’єкти соціального призначення, будівництво соціального і доступного житла, використання земельних ділянок для розробки корисних копалин та спеціального водокористування відповідно до отриманих спеціальних дозволів (ліцензій), використання релігійними організаціями (під культовими будівлями), які легалізовані в Україні).

Не допускається проведення аукціонів щодо ділянок, які (або будівлі на яких) орендують бюджетні організації, музеї, підприємства і громадські організації у сферах культури і мистецтв (у тому числі національні творчі спілки та їх члени (під творчі майстерні).

Стаття 127 Земельного кодексу України передбачає продаж земельних ділянок державної та комунальної власності виключно через аукціон, крім земельних ділянок на яких розташовані об’єкти, які перебувають у власності юридичних чи фізичних осіб.

Автор: Дарія МІГАЩУК, в.о. начальника управління земельних ресурсів у Коломийському районі, "Вільний голос"
Обговорити на форумі