друкувати


Випускники з гарним балом у сертифікатах кинулися атакувати модні факультети

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-17 10:53:14

Система незалежного тестування начебто б прибрала з дороги абітурієнта головні граблі - корупцію. Але відразу підсунула наступні. Випускники з гарним балом у сертифікатах кинулися атакувати модні факультети. В Україні як і раніше не буде вистачати будівельників, але є шанс у надлишку отримати безробітних дипломатів.

Хто пройшов, а хто ні - визначає комп'ютер. До нього заносять дані про бали кожного претендента й машина видає порядковий номер у рейтингу. От тільки лихо - на деяких факультетах комп'ютер можна навіть не включати. Всі місця однаково зайняті - пільговиками. Із цього приводу телефон у департаменті вищої освіти Міністерства освіти й науки України вже тиждень розривається.

Начальник департаменту говорить, не справедливо: відповідна довідка про здоров'я або про соціальний стан і можна стати студентом, здавши тест усього на 124 бали - це "трійка з мінусом". У наступному році прохідний бал для пільговиків обіцяють підняти.

За даними інформаційної системи "Конкурс", найгарячіше вступна кампанія проходить у державних університетах Житомира. Там за студентський квиток у середньому бореться 41 абітурієнт.

І хоча Міносвіти закликає не створювати ажіотаж і подумати про актуальніть професії, але данина моді поки що перемагає. Найвищий конкурс на спеціальності реклама, маркетинг і право. Точні науки абітурієнтам наразі мало цікаві, повідомляє Освiтнiй портал.

Обговорити на форумі