друкувати


Співучі юні патріоти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-16 10:54:17

Нещодавно з села Хрінники Рівненської області повернувся дитячий фольклорний колектив "Писанка" Сопівського будинку культури, яким керує Наталія Ковальова. Колектив представляв нашу область на III регіональному фестивалі патріотичної пісні "Наша слава козацькая не вмре, не загине!".

На фестиваль з'їхалися діти з Києва, Хмельницької, Волинської, Житомирської, Рівненської областей та Молдови. Учасники фестивалю дарували своє мистецтво жителям Демидівського району, виїжджали з концертами в сільські заклади культури. Фестиваль став незабутнім святом для дітей, адже вони не тільки виступали, а й відпочивали.

Організатори фестивалю провели екскурсії історичними місцями Рівненщини, зокрема на козацькі могили в Плюшевій та в історико-краєзнавчий музей "Лубенський замок". Незабутнім моментом для "Писанки" була участь у святкуванні 357-ї річниці битви під Берестечком, яке відбулося на козацьких могилах.

Колектив "Писанки" щиро дякує начальнику відділу культури і туризму Людмилі Федор та сільському голові Олегові Терпигорову за сприяння в поїздці.

Автор: Наталія СТРИЖЕВСЬКА, "Вільний голос"
Обговорити на форумі