друкувати


Нелегальна зарплата - майбутнє без гарантій!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-11 05:34:28

Зростання добробуту громадян гальмується тіньовою економікою та нелегальною зайнятістю. Це суттєво зменшує надходження до бюджетів усіх рівнів та державних цільових фондів і в кінцевому підсумку обертається зубожінням тих, хто навчає і виховує наших дітей, дбає про культурний і професійний розвиток, фізичне і моральне здоров’я нації, забезпечує обороноздатність країни.

З метою збільшення надходжень до бюджету Коломийською ОДПІ постійно проводиться робота з суб’єктами підприємницької діяльності по підвищенню рівня заробітної плати, погашенню заборгованості з її виплати, а також по легалізації найманих робітників.

Щодо порушень податкового законодавства під час виплати заробітної плати в частині встановлення фактів оподаткування незначної частини заробітної плати, безпідставного надання податкової соціальної пільги, надання матеріальних та соціальних благ без нарахування та сплати податку з доходів фізичних осіб за шість місяців поточного року проведено 27 планових та позапланових перевірок, в яких встановлено порушення ( по 5 СПД- фізичних особах та 22 юридичних). За результатами перевірок донараховано 87,7 тис. грн.

За результатами виявлених порушень по нарахуванню податку з доходів фізичних осіб 2 справи передано до прокуратури.

Робочими групами виявлено з початку року 189 неналежно оформлених найманих працівників. По двох СГД – фізичних особах встановлено використання найманих працівників без укладання належним чином трудових договорів. Заробітна плата нараховувалась та виплачувалась без утримання податків. За результатами перевірок донараховано 5,4 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб. За вказані порушення по приватних підприємцях порушено кримінальні справи.

Тому, ще раз звертаємося до суб’єктів господарювання: щоб не виникали проблеми – виплачуйте своєчасно належне працівникам і державі, перевівши стосунки з ними у законну площину. Дотримуйтесь законодавства, повідомляє Коломийська ОДПІ.

Обговорити на форумі