друкувати


Про регулювання цін на продовольчі товари

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-09 10:25:32

З метою недопущення різкого зростання цін та впливу на процеси ціноутворення облдержадміністрація запровадила регулювання роздрібних цін на продовольчі товари.

Зокрема розпорядженнями від 22.04.2005 р. №157, від 31.03.08 №168, від 5.05.08 р. №254 встановлено граничний рівень торговельних надбавок у розмірі 10% до оптово-відпускної ціни виробника на хліб, борошно, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину, м’ясо птиці для міст обласного значення, яким є Коломия, та 15% на ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі.

За виконанням цих розпоряджень постійно наглядає Державна інспекція з контролю за цінами в Івано-Франківській області. Крім того, з метою більшого охоплення підприємств торгівлі дотриманням державної дисципліни цін здійснюють незапланований контроль спільно з працівниками СДСБЕЗ та управлінням у справах захисту прав споживачів.

Підприємці, які допустили порушення дисципліни цін, на вимогу держінспекції привели їх у відповідність до чинних розпоряджень. Крім того, управління в справах захисту прав споживачів притягло винних осіб до відповідальності.

Автор: Марія КОЗАК,, головний держінспектор, "Коломийський вісник"
Обговорити на форумі