друкувати


Як реєстровиків приймали в Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-08 05:30:47

28 червня в Коломиї організація, яка називає себе українським реєстровим козацтвом, планувала велику акцію.

Одним із найважливіших моментів мало стати прийняття 150 молодих юнаків у лави УРК. Слід зазначити, що саме товариство дуже далеке від козаків. Це маріонеткова організація, яка відділилася від українського козацтва, на чолі якої колишній підполковник КГБ Анатолій Шевченко. Далі більше: коли на виборах 2004 року народ на майданах відстоював право на свободу волевиявлення, УРК підтримувала Віктора Януковича і його абсолютно проросійську програму. Отож є підстави вважати, що запланована акція мала на меті, прикриваючись словом "козацтво", затягти молодь у псевдопартійну організацію і цим забезпечити собі підтримку в Коломийщині.

Більшість коломийських партій вирішили вдати, що нічого надзвичайного в місті не відбувається. І лиш Конгрес українських націоналістів поставив собі за мету зірвати заплановане дійство. Як тільки на площі біля пам’ятника Шевченкові утворилася колона з майбутніх "козаків", конгресівці розгорнули транспаранти із закликами не вступати у реєстровики. Наступним кроком було розтлумачити юнакам, яким навіть не пояснили, куди вони вступають, що таке УРК. Посвята мала відбуватися у парку ім. Трильовського в Коломиї. От тільки посвячувати вже не було кого. Молодь, усвідомивши, що її обманюють і затягують у досить непевну і сумнівну організацію, просто покинула місце дійства.

Тож реєстровикам залишилося тільки роздати всім своїм "козакам" звання, ордени та грамоти і розійтися кусаючи губи. До речі, священики, яких запросили реєстровики, щоб дати благословення, не з’явилися. Тож дійство однозначно зазнало краху.

Без сумніву, це була не остання спроба маріонетки від "Партії регіонів" створити свої осередки в Коломийщині, але сподіваємося, що й наступні їхні дії закінчаться так само, і що до цього долучаться й інші організації, які називають себе патріотичними.

P.S. Як стало відомо, начальник Коломийського міськрайонного відділу міліції В. Ребенчук відмовився сприяти реєстровим козакам у вступі до їх лав десяти працівників міліції в обмін на звання генерала реєстрових козаків, за що Конгрес українських націоналістів висловлює йому вдячність, бо міліція разом з народом.

Джерело: прес-служба МО Конгресу українських націоналістів, "Коломийський вісник"
Обговорити на форумі