друкувати


Відбулася презентація аудіо-проекта "Класика української літератури. Живі голоси"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-27 09:14:57

У Києві відбулася презентація аудіо-проекта "Класика української літератури. Живі голоси". Диск, який буде виданий до дня Незалежності, містить архівні записи письменників, що читають свої поетичні твори.

Збірка міститиме записи з фонду Національної радіокомпанії України і приватних колекцій таких відомих поетів, як Павло Тичина, Максим Рильський, Володимир Сосюра, Микола Вінграновський, Василь Стус та інших, всього 43 аудіо-записи.

За словами народного депутата Миколи Томенка, який є ініціатором проекту, ідея випуску аудіо-збірника поезії з творами українських класиків XX століття прийшла після видання диска "Лебеді материнства" Василя Симоненка. Диск "Лебеді материнства", який зараз розповсюджується в навчальних закладах України, викликав інтерес серед учнів багатьох ВНЗ.

М.Томенко упевнений, що почути на уроці літератури живі голоси поетів - набагато цікавіше і переконливіше також для учнів шкіл.

Ініціатор проекту розповів, що є 90-відсоткова домовленість з 5 fm-радіостанціями про те, що вони протягом тижня або десяти днів перед Днем Незалежності крутитимуть в ефірі кращі твори або уривки аудіо-записів української класики літератури.

Крім того, М.Томенко повідомив, що після випуску диска поезії планується випустити також аудіо-збірник прози, повідомляє Освiтнiй портал.

Обговорити на форумі