друкувати


Мешканець Коломийщини іспит на вільне життя не пройшов

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-25 10:44:03

Складається враження, наче один з мешканців Коломийського району, що на Івано-Франківщині, вирішив спробувати тюремного хліба в усіх українських в’язницях. У кількох місцях позбавлення волі 40-річний чоловік вже побував, однак, судячи з усього, не набувся. Зараз він знову в слідчому ізоляторі і має перспективу затриматися в одній з колоній на невизначений, але тривалий час.

Життя по цей бік колючого дроту у коломиянина не складається ніяк. Справді-бо, майже третину свого віку відбував покарання за грабежі та крадіжки. У березні цього року звільнився, щоб вже за тиждень протягом одного дня вчинити відразу два злочини. Посеред білої днини поблизу аптеки зловмисник помітив літню жінку, яка вкладала гроші в гаманець. Не полінувався простежити за нею до малолюдної вулиці, де силоміць відібрав сумочку. 73-річна бабця зосталася без документів, ключів від квартири і 755 гривень. Увечері того ж дня в передмісті Коломиї кримінальник проник на підсилюючий пункт лінії електрозв’язку. Як уже відомо, туди подався за кольоровими металами. Віроломство вилилося підприємству, яку обслуговує роботу цього об’єкта, збитками на суму понад 3 тисячі гривень.

За словами заступника начальника Коломийського райвідділу міліції Володимира Жупника, правоохоронці невдовзі встановили, що скоєння цих злочинів – справа однієї і тієї ж особи. Усе йшло до того, що зловмисника мали затримати негайно там, де він мав з’явитися. Щоправда, з місця його ймовірної появи міліціонери «знялися» швидше, оскільки інша група правоохоронців затримала підозрюваного на півгодини раніше, та ще й одразу після чергової кримінальної витівки розшукуваного.

Близько опівночі у райвідділ з мобільного телефону зателефонувала жінка-підприємець і повідомила, що щойно її намагався пограбувати невідомець. Бузувір погрожував металевим предметом і зажадав від неї зняти з шиї золотий ланцюжок. Навіть за таких обставин коломиянка зуміла відволікти увагу зловмисника і віддалитися від нього у бік освітленої частини вулиці. Невідомець не ризикнув побігти за нею. Оперативно-слідча група міліції та наряди патрульної служби негайно блокували прилеглі вулиці, а невдовзі затримали нападника. З того часу у зловмисника, за плечима якого 5 судимостей, почався відлік шостого терміну. Цього разу кримінальний доробок заарештованого поповниться грабежем, крадіжкою і розбоєм, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі