друкувати


Про заходи щодо святкування 1020-ліття хрещення Русі-України в Коломийсько-Чернівецькій єпархії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-24 12:55:44

Зважаючи на велику подію 1020-ліття Хрещення України-Руси, беручи під увагу Указ Президента України № 256 від 24 березня 2008 року "Про відзначення в Україні 1020-річчя хрещення Київської Русі" та Звернення Блаженнішого ЛЮБОМИРА, Верховного Архиєпископа Києво-Галицького Української Греко-Католицької Церкви, з нагоди тисяча двадцятої річниці Хрещення Київської Русі, засягнувши слушної думки Ради деканів, видаю даний Декрет та зобов’язую провести в Коломийсько-Чернівецькій єпархії на загальноєпархіяльному, деканальному та парафіяльному рівнях наступні заходи:

1. Підготувати вірних єпархії для належного сприйняття святкування; брати участь у святкуваннях у національних строях.
2. На всіх парафіях провести відзначення Хрещення Русі-України у неділю, 27 липня 2008 року Божого.
3. Публікувати у церковній та місцевій пресі статті, присвячені хрещенню Київської Русі.
4. Виступати по місцевому радіо і телебаченні з проповідями.
5. Виготовити хоругву, присвячену 1020-літтю.
6. Виготовити пам’ятну листівку.
7. Церковним хорам підготувати до виконання "Гімн на 1000-ліття", сл. Зореслава, муз. М. Федоріва.
8. Організувати виставку старовинних ікон у Катедральному соборі Преображення Христового.
9. 30 червня провести спортивні змагання серед духовенства єпархії (шахи, теніс, волейбол).
10. Виготовити пам’ятні таблиці на честь 1020-ї річниці Хрещення України-Руси.
11. 19 серпня об 11.00 год. перед Катедральним собором Преображення Христового відслужити урочисту Службу Божу за участю духовенства та вірних єпархії.
12. Урочистим походом пройти містом до парку ім. Трильовського на концерт під відкритим небом, присвячений цій події, за участі міської та районної самодіяльності і хорів усіх церков.
13. 6-7 липня провести Буковинський молодіжний етнофестиваль "Обнова-фест" під відкритим небом, присвячений 600-літтю Чернівців та 1020-літтю хрещення Київської Русі, м.Чернівці. Служба Божа.
14. 7 липня в празник Різдва Св. Івана Хрестителя організувати молитовний похід, за участі духовенства та вірних єпархії, на Воскресінецьку гору та відслужити подячний молебень за дар хрещення.
15. 20 липня о 14.30-16.00 год. провести фестиваль духовної музики "Пісенне слово Господньої благодаті", м.Чернівці, парк ім. Шевченка.
16. 28 липня провести молитовно-відпочинковий похід у гори (г. Рокита) за участю молодіжних організацій єпархії.
17. 28 липня – 3 серпня провести на базі Місійного Товариства Святого Андрея в с. Дора провести вишкіл молодіжних лідерів із деканатів єпархії у рамках Загальнопатріаршого літнього молодіжного табору - "Сарепти".
18. 28 серпня провести всеєпархіальну прощу до паломницького Марійського центру у Зарваниці.
19. 28-30 серпня провести прощу до Люрду (Франція), присвячену 150-літтю Об’явлення Пресвятої Богородиці в Люрді та приурочити її відзначенню Ювілею Хрещення України-Руси.
20. Провести святкування у деканальних центрах Коломийсько-Чернівецької єпархії, приурочене 1020-літтю хрещення Русі-України.
21. Провести виставку дитячого малюнку, присвячену 1020-літтю хрещення біля Катедрального собору Преображення Христового.
22. Посвятити наріжні камені під будівництво двох церков у м. Коломия: Св. Пантелеймона на території міжрайонного онкологічного диспансеру, вул. І. Франка, та присвяченої 1020-літтю хрещення Русі-України, вул. Достоєвського.
23. В першу-другу неділю вересня в Народному домі м. Коломия провести читацьку конференцію для вірних та учнівської і студентської молоді, присвячену хрещенню Київської Русі.
24. У жовтні організувати поїздку на Тарасову гору.
25. Осередку Коломийсько-Чернівецької єпархії УБНТ (Українського Богословського Наукового Товариства) – розробити та провести в жовтні-листопаді 2008 р. наукову конференцію "Єдність церкви в часи Володимирового хрещення".

Декрет вступає в силу з моменту проголошення.

Джерело: Коломийсько-Чернівецька єпархія УГКЦ
Обговорити на форумі