друкувати


Безпека дітей – передусім!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-23 10:21:45

Літо для дітей – це, насамперед, час відпочинку та оздоровлення. Все ж, як стверджують педагоги та рятувальники, саме тепер найлегше, використовуючи різноманітні ігрові форми, донести до школярів знання правил безпеки життєдіяльності, котрі є надзвичайно важливими. Саме з такою метою чи не у кожному дитячому таборі відпочинку проводяться зустрічі школярів з рятувальниками. Заходи у рамках акції "Запобігти. Врятувати. Допомогти" днями пройшли у дитячому таборі відпочинку "Перлина Придністров’я", що на Городенківщині.

Дитячий оздоровчий комплекс "Перлина Придністров’я" загубився серед смарагдової зелені Дністровського каньйону. Довкола – тільки шепіт старих дерев, дзюрчання води у затінку і розмаїття трав та квітів. У духм’яному повітрі ген далеко чути спів пташок, а зовсім поруч задумливо котить свої темні води красень-Дністер. Уже четвертий рік поспіль "Перлина Придністров’я" гостинно відчиняє ворота перед школярами із цілої України. Прегарна природа, кваліфіковані педагоги, цікаві заняття – тут є усе, щоб цікаво та змістовно проводити дозвілля. Найбільше, що непокоїть вихователів та увесь персонал оздоровчого комплексу у цей період – безпека дітей. Звичайно ж, ще під час шкільних занять кожен із дітлахів повинен був дізнатися про основні правила поводження у випадку різних надзвичайних ситуацій. А закріпити набуті знання та особисто поспілкуватися із рятувальникам діти мають можливість і у таборі. Такі зустрічі у "Перлині Придністров’я", за словами директора табору Володимира Бурдеги, стали уже традиційними.

Того ранку юних мешканців табору годі було вгамувати: вони чекали на гостей із Городенківської пожежної частини. Нарешті пожежники прибули! Зустріч дітей з МНСниками розпочалася на місцевому стадіоні. На лавочках під деревами зібралися усі три загони. Усі з величезною цікавістю спостерігали за тим, як рятувальники гасили умовне загорання. Діти дізналися, що такі невеличкі вогнегасники в ідеалі мали б бути у кожній господі. Та найцікавіше для глядачів було ще попереду. Бойове розгортання вогнеборців, гасіння умовної пожежі за допомогою спеціальної піни, огляд новенького пожежного автомобіля та навіть можливість посидіти у ньому – усе це справило на школярів незабутнє враження. Друга частина святкового дійства проходила у приміщенні актового залу табору. Цікаві вікторини, несподівані конкурси та солодкі подарунки були ще попереду... У клубній залі дітей розділили на три команди, що дістали назву "Зоря", "Вогнегасник" та "Вогнеборці". Найбільшу кількість правильних відповідей у вікторині з питань безпеки життєдіяльності дали представники "вогнегасників", за що й отримали від МНСників головний приз – радіоприймач. Проте учасники інших команд теж не залишилися поза увагою рятувальників: сувеніри з символікою служби 01 та солодкі призи отримали і вони. Найцікавішим, але й найважчим, був поєдинок капітанів команд, котрі змагалися між собою у швидкості одягання бойового спорядження пожежника-рятувальника. Цього разу фортуна була на боці "вогнеборців".

Свято закінчилося і кожен повернувся до звичного життя. На дітей чекає повернення додому, а на рятувальників – їх нелегкі будні. Та все ж, хочеться вірити, що усе повчальне та корисне від цієї зустрічі залишиться у серці кожної дитини. Без сумніву, отримані знання знадобляться їм у подальшому житті, повідомляє Центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі