друкувати


На Косівщині відбувся фестиваль "Зелені свята на Гуцульщині" (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-17 05:20:43

Алла Кудлай, Іван Попович, Остап Гавриш, гурти "Дзвони" та "Кобза". Окрім звичної фестивальної програми, на другий день, організатори провели і конкурс-огляд творчості для дітей та молоді. Два дні на Косівщині працювала знімальна група нашого телеканалу.

Це вже третій такий фестиваль у Прокураві. Як і два попередніх його організатором є Михайло Строчук. Він місцевий уродженець. Нині працює на Київщині. Фестиваль задумав для популяризації регіону. Мріє, щоб і у таких населених пунктах отримав розвиток зелений туризм.

У програмі першого фестивального дня можна було побачити багато відомих імен. Серед них Народні та Заслужені артисти України. Однак, чи не найбільша доля оплесків дісталася Мирону Блощичаку. Цей львівський вундеркінд полонив публіку грою на будь-яких предметах, що мають отвори.

Легендарна "Кобза" влаштувала для гостей фестивалю справжнє шоу. Кобзарі виконали десяток пісень своєї юності. Люди кілька разів викликали артистів "на біс". Тому гурт змушений був виступити ще й в другому відділенні концерту.

Народна артистка України Алла Кудлай до Прокурави приїхала із сином. Їхній дует ось уже кілька років успішно виступає у різних куточках країни. Однак, як стверджує артистка, такої позитивної енергетики, як в горах вона не відчувала давно.

Феєричне дійство тривало понад 12 годин. Ні дощ, ні вітер не зміг заставити покинути місцевий стадіон жодну людину. Наступного дня вже юні виконавці демонстрували своє мистецтво. Участь у конкурсі взяли понад 20 солістів та стільки ж хореографічних колективів. А ще, для всіх присутніх грали музиканти та декламували вірші. Цього року переможців не визначали. Всі отримали призи та грамоти. А вже з 2009 року конкурс буде проводитися за всіма правилами. Будуть там і переможці і дипломанти.

Завантажити сюжет ... [3.3 MB]

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі