друкувати


Великі платники податків збільшують сплату податку на прибуток

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-09 06:40:36

Одним з пріоритетних напрямків роботи податкових органів області є організація роботи з великими платниками податків та підприємствами у складі фінансово-промислових груп, які при значних обсягах валових доходів мінімізують податкові зобов’язання перед бюджетом.

За підсумками декларування податку на прибуток за І квартал 2008 року податкова віддача великих платників податків (за відповідними критеріями в області нараховується 38) становить 1,05 відсотка, що на 0,30 відсоткових пункти перевищило аналогічний показник першого кварталу минулого року.

При цьому в результаті здійснених практичних заходів 21 СГД – великі платники податків забезпечили рівень податкової віддачі вище одного відсотка, а 21 СГД збільшили податкову віддачу порівняно з минулорічним періодом. При зменшенні валового доходу великими платниками податків на 154,9 млн.грн., нарахована сума податку на прибуток в І кварталі 2008 року зросла в абсолютній величині на 5,5 млн.грн. Всього великими платниками податків області сплачено в січні-травні податку на прибуток на 16,0 млн.грн. (на 68 відсотків) більше минулорічного періоду, забезпечено збір податку в поточному році в сумі 39,5 млн.грн., повідомляє ДПА в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі