друкувати


Із півтисячі учасників — 20 найкращих

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-07 11:06:52

Івано-Франківська обласна організація Спілки фотохудожників України і фотоклуб "Колумб" з Тисмениці є ініціаторами та організаторами фотоконкурсу "Природа-2008". З 1994-го року він має статус Всеукраїнського і проводиться до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища.

Цьогорічний конкурс — восьмий числом. На нього надійшло майже півтори тисячі фотографій від півтисячі авторів із 25 областей нашої країни. На експозицію відібрано 112 робіт 76 авторів. 6 червня виставка відкрилася в обласному краєзнавчому музеї.

20 фотомайстрів журі відзначило як найкращих і присудило їм різні нагороди. Головні призи "Золота саламандра" та комплекти фотообладнання (фотокамера, об’єктив і принтер) присуджено трьом авторам — Євгенові Компанійченку (Євген Ком) із Запоріжжя, Вікторові Соколову та Олександрові Бурцеву із Севастополя. З нашої області гідно представив себе на конкурсі і виставці Роман Михайлюк з Івано-Франківська. Його карпатські пейзажі відзначені як оригінальні і майстерні.

Як зауважив у розмові один з організаторів конкурсу і виставки — Ростислав Кондрат, "багато фоторобіт є чуттєвими і високопрофесійними". Після відкриття виставки і нагородження призерів усі учасники і гості виставки проведуть триденний фотопленер на гірських схилах під Говерлою.

Джерело: Галичина
Обговорити на форумі