друкувати


"Карпатська весна": переможених не було!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-04 01:05:27

4 дні, з 26 по 29 травня, літній оздоровчий табір "Прикарпатські зорі" став місцем проведення всеукраїнського шахового турніру "Карпатська весна".

Слід відмітити, що такого рівня змагань Коломийщина не проводила більше десятка років. На запрошення громадської організації "Перша Коломийська асоціація шахістів" з‘їхалися 26 шахістів з Івано-Франківщини, Буковини, Харківщини та Одещини. У турнірі поряд з висококваліфікованими шахістами брали участь і зовсім юні, що сприяло зростання їх майстерності та набуттю дорогоцінного досвіду.

За підсумками турніру було визначено переможців у трьох номінаціях: загальний залік, серед юнаків та дівчат 1993 року народження. У загальному заліку переможцями став кандидат в майстри спорту з Івано-Франківська Ігор Кобилянський (результат – 8 очок з 9 можливих), а призерами — наші сусіди-буковинці КМС Віталій Лужинський (7,5 з 9) та майстер спорту Михайло Ярмистий (7 з 9). Серед юнаків не було рівних коломиянину Юрі Білявському (6 з 9), слід за яким фінішували чернівчанин Олексій Думітро та ще один коломиянин – Остап Бойцан. А серед дівчаток також перемогла коломиянка, учасниця чемпіонату Європи до 10 років Діанка Остяк, компанію якій на подіумі склали франківчанка Олександра Касапчук та Анна Верещагіна з Іллічівська.

Приємно, що ніхто з учасників турніру не залишився без пам‘ятних призів. За це організатори турніру щиро вдячні дирекції ВАТ "Дятьківці", гуртовні канцтоварів та підприємцям Юрію Данилюку Лесі Белявській, а в організації значну допомогу надав завідувач відділу у справах молоді та спорту міської ради Володимир Колесник.

А уже в неділю в міському шаховому клубі відбувся черговий бліц-турнір, в якому взяли участь 10 шахістів. За підсумками боротьби переможцем став тренер шахівКоломийської ДЮСШ Василь Андрусяк, друге місце посів викладач політехнічного коледжу Володимир Бойцан, а третє — студент цього ж навчального закладу Роман Давимука.

Автор: Василь Слободян, голова громадської організації "Перша Коломийська асоціація шахістів"
Обговорити на форумі