друкувати


Торгують нелегали…

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-04 10:59:23

Найбільше нехтують законодавством щодо належного оформлення найманих працівників підприємці, які орендують приміщення для здійснення торгівлі в торгових центрах Івано-Франківська. Зокрема, під час останньої перевірки торгових приміщень “Мальва +”, “Гранд-Базар”, ”Майстер” та “Гермес” податківці виявили 25 таких нелегалів. Наразі матеріали про встановлені факти порушень Закону про працю готуються для передачі в Територіальну інспекцію праці та органи прокуратури.

Загалом за останні два дні вихідних на Прикарпатті підпорядкованими підрозділами відділу оподаткування фізичних осіб ДПА в області проведено 226 рейдових перевірок та виявлено 200 фактів порушень трудового законодавства.

До прикладу, працівники ДПІ в м. Івано-Франківську, здійснивши перевірки на ринках м. Івано-Франківська (ринок “Східний” (мікрорайон «Каскад»), та ще два по вул. Стуса , вул. Г.Хоткевича) склали 13 протоколів про адмінпорушення, а саме: за здійснення торгівлі без придбання одноразових патентів.

Водночас, на Коломийщині виявлено три факти порушень у сфері автоперевезень, (1 – щодо незаконного надання послуг з вантажних перевезень та 2 – пасажирських) Матеріали готуються для передачі до Коломийського міськрайсуду.

Ще 4-ох так званих “підприємців”, які здійснювали свою діяльність без державної реєстрації, виявили тлумацькі податківці, відповідно ними складено протокол про допущені адмінправопорушення.

Загалом по області під час рейдових перевірок, здійснених податківцями в суботу та неділю останнього тижня, виявлено 11 осіб, що здійснювали діяльність без державної реєстрації, 55 неоформлених найманих працівників, а також складено 66 протоколів за торгівлю на ринку без придбання одноразових патентів, повідомляє ДПА в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі