друкувати


46% українців не читають книжок

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-06-02 05:24:50

Кабінет міністрів з посиланням на дані опитувань повідомив, що 46% жителів України не купують книжок, оскільки "не мають потреби в читанні". Департамент комунікацій влади й громадськості Секретаріату Кабінету міністрів заявив, що аналогічна ситуація склалася й в інших країнах.

Ситуація в Україні ускладнюється тим, що її внутрішній книжковий ринок більш ніж на 90% заповнений іноземною, переважно російськомовною продукцією. У цей час в Україні на одного жителя випускається 1,2 книги, що в чотири рази менше, ніж у Росії та країнах ЄС.

У зв'язку із цим для підвищення зацікавленості громадян у національному культурному продукті розроблена Державна цільова програма популяризації вітчизняної видавничої продукції на 2009-2012 роки.

Передбачається, що на виконання Програми необхідно 1,08 мільярда гривень із державного й місцевого бюджетів. Чиновники розраховують на збільшення кількості українських видань із нинішніх 52 млн до 90 мільйонів екземплярів.

Нагадаємо, що 31 травня, святкуючи День працівників видавництв, президент України Віктор Ющенко відзначив, що українці споконвіків свято поважали рідне слово, повідомляє Освітній портал.

Обговорити на форумі