друкувати


Податківці Прикарпаття упередили 44,1 млн. грн. незаконного відшкодування ПДВ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-05-30 12:50:05

Податок на додану вартість чи не єдиний податок, який окрім сплати передбачає ще й його повернення з бюджету. Мабуть, саме тому, найчастіше шахрайські махінації відбуваюся з ПДВ, адже ласих на чужий шматок завжди вистачає. Тож підприємства, що заявляють до відшкодування з державного бюджету податок на додану вартість, завжди під пильним контролем податківців Івано-Франківщини.

Відтак, з початку року за результатами проведених перевірок підрозділами податкового контролю області упереджено незаконне відшкодування ПДВ на суму 44,1 млн. грн. Серед них третина суми - 15,5 млн.грн. припадає на два ТОВ Прикарпаття, власне провівши податкову перевірку їхньої діяльності, було упереджено безпідставне відшкодування з бюджету ПДВ відповідно на 13,8 та 1,7 млн. грн.

Під час перевірок цих підприємств встановлено порушення пп.7.7.2 п.7.7 ст. 7 Закону України „Про податок на додану вартість” від 03.04.97р. № 168/97-ВР, внаслідок неправомірного включення до розрахунку бюджетного відшкодування витрат по сплаті ПДВ понад частину від’ємного значення податку, сформованого та оплаченого у попередньому звітному періоді постачальникам таких товарів (послуг).

Матеріали щодо порушення податкового законодавства згаданими підприємствами передано до Управління податкової міліції ДПА в області, повідомляє ДПА в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі