друкувати


Корупція полегшує життя. Правда чи вигадка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-05-28 03:49:27

Студентські дебати для нашого міста - це інноваційних підхід до вивчення проблеми корупції як в повсякденному житті, так і в системі вищої освіти зокрема.

В такий спосіб персонал проекту "Молодь проти корупції", що реалізується в м. Коломиї Молодіжним центром, намагається привернути увагу громадськості до цієї проблеми, яка заповнила більшість зі сфер суспільного буття.

Одним з шляхів виховання сучасної демократичної молоді є гра "Дебати". А зважаючи на те, що розбудова громадянського суспільства в Україні є основним питанням сьогодення, то такі інноваційні методи виховання молоді повинні стати корисними для наших державних та громадських інституцій. Саме дебати дозволяють у досить простій та доступній формі передавати найбільш цінні в сучасному суспільстві знання і вміння: формувати, розкривати й відстоювати свою позицію з різних питань, розуміти, аналізувати й переконливо спростовувати точку зору опонента, поєднувати вміння правильно говорити з умінням правильно слухати. Дебати самі по собі сприяють спроможності гравців мислити вільно й різноманітно, бачити проблему з різних, найчастіше протилежних точок зору. А це завжди було характеристикою освіченої людини, члена сучасного демократичного суспільства.

27 травня 2008 року Коломийський Молодіжний центр провів перший загальноміський турнір "Студентські дебати". Учасникам команд, до яких входили студенти різних навчальних закладів, була надана унікальна можливість працювати в колективі, знаходити нову інформацію, покращувати свої комунікативні навички, лідерські якості. Відповідно до правил гри учасники були готові відстоювати навіть ту позицію, що протирічила їхнім особистим переконанням.

Під час турніру в наведених аргументах обох команд відкривалися все нові і нові факти, які іноді навіть дивували присутніх. Зрештою, це призвело до більшої поінформованості та обізнаності молоді з питань причин виникнення корупції, її негативних наслідків, а також видів та сфер поширення.

Тепер учасники турніру готові до будь-яких "словесних баталій" та висловили бажання і надалі проводити дебати на гострі соціально-політичні питання сьогодення і таким чином висловлювати й доводити свої думки.

Додаткова інформація. Проект "Молодь проти корупції" реалізується в м. Коломиї в рамках всеукраїнського проекту "Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні "Гідна Україна", що виконується компанією МSI (США) у партнерстві з українськими організаціями за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Корпорації Виклики Тисячоліття (МСС).

Джерело: Прес-центр ГО "Коломийський Молодіжний центр"
Обговорити на форумі