друкувати


Серед гостей Коломиї - два чемпіони світу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-05-27 11:14:18

Доля передчасно забрала керівника Коломийського ФСК "Локомотив" Петра Федоровича, який підносив спортивну славу свого закладу і всього міста над Прутом на вітчизняний рівень і замахувався на міжнародні стандарти.

Напрацьоване заслуженим працівником фізичної культури і спорту та почесним залізничником успішно підтримують його соратники. Пам'яті керівника-наставника вони при допомозі меценатів тиждень тому зорганізували вже третій за ліком міжнародний турнір із боксу з участю України, Ірландії, Росії та Молдови.

Як завжди, не можна було не помітити високу організацію змагань. Щоправда, думається, перед гостями в невеличкій концертній програмі варто пропагувати український танець, наприклад, гуцульський аркан, а не азійські вихиляси живота. Та це тільки, можливо, єдиний недоречний штрих.

А все решта викликає захоплення. Виконання національного Гімну на трубі Тарасом Гуцуляком - юним місцевим обдаруванням. Акцентовані й миті відкриття змагу, де не вірилося очам, що на сцені два чемпіони світу з професійного боксу - Сергій Дзиндзирук та Андрій Котельник. Вони завітали в покутську столицю на запрошення свого друга Івана Данилишина - заслуженого працівника фізкультури і спорту, заслуженого тренера України, який успішно примножує закладені П. Федоровичем традиції. Це помітили й відзначили на вивішеному плакаті балкону - молодь, у короткій промові - міський голова.Юрій Овчаренко.

Усі, зокрема й заступник голови ОДА Василь Гладій, захоплювалися коломийською школою боксу "Локомотиву". Тут підготовлено 22 майстрів спорту, по 2 мсмк і змс. Володимир Колесник, Яна Зав'ялова, як і єдиний прикарпатський призер Олімпійських ігор Андрій Федчук, поповнили скрижалі світової слави. Не загубилися покутяни й на цьому турнірі серед шести десятків учасників. Переможцями стали Ярослав Палійчук (48 кг), Ігор Гоянюк (60 кг), Ярослав Данилишин (75 кг), Ярослав Кубаєвич (90 кг).

На фото: А. Котельник, І. Данилишин та С. Дзиндзирук біля пам'ятної дошки П. Федоровича на фасаді ФСК "Локомотив".

Автор: Василь ДЕМ'ЯНІВ, "Коломийський вісник"
Обговорити на форумі