друкувати


На Івано-Франківщині пройшов обласний фестиваль Дружин юних рятувальників-пожежних

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-05-27 10:12:53

22 травня в Івано-Франківську фінішував обласний етап Всеукраїнського фестивалю Дружин юних рятувальників-пожежних. На свято, якого всі чекали з нетерпінням, з’їхалося дев’ятнадцять команд з районів та міст області.

Відкриваючи фестиваль, заступник начальника Головного управління МНС в області Володимир Чернецький зазначив, що метою проведення такого заходу є виховання у підростаючого покоління навичок свідомого ставлення до збереження здоров'я та життя дітей в умовах виникнення надзвичайних ситуацій, залучення молоді до масово-роз'яснювальної роботи з питань безпеки життєдіяльності, привернення особливої уваги школярів до героїчної професії пожежника-рятувальника і побажав усім учасникам фестивалю хороших виступів і приємних вражень. Зі словами привітання до присутніх звернулися перший заступник начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації Іван Будзак та голова правління Добровільного пожежного товариства України в Івано-Франківській області Ярослав Василюк, які зазначили, що знання правил безпеки життєдіяльності для дітей є не менш важливими, як і знання з точних та гуманітарних дисциплін, адже немає нічого важливішого як життя та здоров’я дітей.

Програма фестивалю була традиційною: на перший конкурс команди представили виступи у формі літературно-музичної композиції під гаслом "Якщо друг опинився....( в якійсь надзвичайній ситуації)". Використовуючи різні жанри мистецтва (музику, літературу, хореографію, пантоніму, театралізацію) більшість команд вдало відобразила дану тему. Варто відзначити, що цьогорічні виступи юних рятувальників торкалися не тільки правил пожежної безпеки, а в інсценівках, діалогах учасників виступу висвітлювалась тема безпеки життєдіяльності.

В ході проведення фестивалю учасники заходу мали нагоду зустрітися з МНСниками, які продемонстрували обладнання та бойове спорядження, що використовують у своїй роботі. Юні рятувальники проявили неабияку цікавість до діяльності служби 01, допитливо оглядали техніку та слухали розповіді рятувальників про основні правила безпеки у літній період.

Програму фестивалю продовжив конкурс авторської пісні. Команди - учасниці виконували пісні про діяльність служби МНС, пропаганду безпеки життєдіяльності. Кожна із команд – учасниць також представила на розгляд журі тематичний плакат соціальної реклами з тематики безпеки життєдіяльності.

Весело пройшов і конкурс капітанів - "Спритний рятувальник", в якому із завзятістю змагалися капітани команд на швидкість одягання бойового одягу пожежника-рятувальника. Дівчата нічим не поступалися хлопцям, адже всі відчували активну підтримку залу.

За підсумками жюрі призерами фестивалю стали команда "Рятувальний патруль" загальноосвітньої школи №1 з міста Рогатина та команда "Магія" Тлумацької загальноосвітньої школи. Команди призери фестивалю були нагороджені цінними подарунками від генерального спонсора фестивалю Івано-Франківської обласної філії Акціонерно-комерційного банку "Укрсоцбанк" – керуючий філією - Віктор Данилюк та постійного спонсора фестивалю - Добровільного пожежного товариства України в Івано-Франківській області – голова правління - Ярослав Василюк.

В ході фестивалю жюрі та глядацький зал визначили юних "Міс" та "Містер Фестивалю". Думка всіх присутніх була одностайною. Звання "Міс фестивалю дружин юних пожежників - рятувальників" отримала учасниця команди "Безстрашні серця" із Коломийської загальноосвітньої школи №2 - Наталія Дем'янчук. Звання "Містер фестивалю" – отримав учасник команди "Вогняний дракон" із Задністрянської загальноосвітньої школи Галицького району - Роман Малофій. Крім цього, всі учасники фестивалю отримали солодкі подарунки від працівників МНС.

За пропаганду знань з безпеки життєдіяльності серед учнівської молоді, поширення руху Дружин юних-рятувальників-пожежних, та належну підготовку команди для участі у фестивалі грамотами Управління освіти та науки Івано-Франківської облдержадміністрації були нагороджені педагоги Рогатинської, Тлумацької, Отинійської та Ясенської загальноосвітніх шкіл. Організатори обласного фестивалю, а це Головне управління МНС України в Івано-Франківській області, Добровільне пожежне товариство України в області та Управління освіти та науки облдержадміністрації із задоволенням відзначили значно вищий рівень підготовки команд, оригінальність та тематичність виступів юних рятувальників.

Фестиваль завершився... Школярі учасники роз’їхалися по своїх домівках, але в пам’яті кожного із них залишилися приємні враження та нові друзі, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі