друкувати


За безпеку на воді

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-05-16 11:02:42

Ще тиждень-два — і спекотливого сонячного дня кожного з нас притягне річкова прохолода. Радимо купатися у відведених для цього місцях і дотримуватися правил безпеки.

Перед купанням треба відпочити. Розігрітому входити у воду небезпечно для здоров'я. Не купайтеся з переповненим шлунком, у нетверезому стані. Не доводьте свій організм до переохолодження, це може викликати судоми.

Якщо несподівано затягнули в легені воду, одразу зупиніться підніміть голову якомога вище і відкашляйтесь. Якщо потрапили на сильну течію, не пливіть проти неї, використайте течію, щоб наблизитись до берега. Якщо втрапили у вир, наберіть у легені побільше повітря, пірніть і зробіть сильний ривок у бік за течією, випірніть.

Згідно з Правилами охорони життя та поведінки людей на внутрішніх водоймах області, затверджених ОДА, кожна водойма має свого потенційного власника, який за законом відповідає за безпеку людей на цій ділянці. Отож, місце відпочинку належиться відповідно обладнати наочною агітацією, тут мають бути роздягальні, грибки-тенти, туалети, телефон. Повинні чергувати медпрацівник, рятувальники. Відповідно має бути очищене і вирівняне дно водойми. Для дітей допустима глибина 1,20 м, для дорослих — 1,75. Зону безпеки слід позначити буйками.

Пам'ятайте, що дисциплінованість і порядок при купанні — запорука безпеки на воді.

Автор: Дмитро БУРАК, начальник рятувально-водолазної станції
Обговорити на форумі