друкувати


Літній відпочинок дітей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-05-16 10:46:35

Літнє оздоровлення дітей району здійснюватиметься у відповідності до державної програми відпочинку та оздоровлення дітей, розпорядження голови Коломийської райдержадміністрації.

Оздоровча кампанія розпочнеться першого червня. Відпочинком та оздоровленням буде охоплено не менше 50% дітей шкільного віку. Тривалість оздоровчої зміни становитиме не менше ніж 18 днів, тематичної зміни — не менш як 21 день. Окрім коштів, передбачених у місцевих бюджетах, залучатимуться кошти підприємств, установ, організацій, професійних спілок, Фонду соціального страхування, позабюджетних фондів, добровільних внесків юридичних і фізичних осіб, кошти батьків.

Оздоровлення здійснюватиметься в пришкільних таборах — на пришкільних та спортивно-оздоровчих майданчиках, стаціонарних оздоровчих та дошкільних закладах, ЛОК "Прикарпатські зорі', ДІДУ "МДЦ "Артек", ДП "УДЦ "Молода гвардія". Право на отримання путівки в стаціонарні оздоровчі заклади за рахунок коштів районного бюджету мають: діти-сироти, з багатодітних і малозабезпечених сімей, інваліди, диспансерні хворі, обдаровані діти.

Норма харчування в оздоровчих таборах розрахована на одну дитину в сумі 2,55 грн. Дитячі заклади будуть забезпечені питною водою гарантованої якості. Районній санепідстанції належиться здійснювати постійний контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів, організацією харчування в оздоровчих закладах, а працівникам міліції — забезпечити охорону порядку в зонах розташування об'єктів відпочинку.

Під час літніх канікул діятимуть молодіжні трудові загони, наметові містечка, підліткові клуби, спортивні секції. Буде проведено патріотичну науково-пізнавальну програму "Чорний ліс", тренінги з питань профілактики негативних явищ, психологічні консультації. Діти відвідуватимуть музеї, театралізовані вистави.

Для старшокласників буде організовано роботу таборів праці та відпочинку з обов'язковим харчуванням, надано можливість працевлаштування на громадські роботи.

Також у канікулярний період вживатимуть заходів з попередження бездоглядності дітей, жебракування та бродяжництва. Особлива увага під час оздоровлення приділятиметься профілактиці травматизму та запобіганню нещасних випадків.

Автор: Квітослава СОНЯХ
Обговорити на форумі