друкувати


Молодість, грація і краса

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-05-07 10:49:32

Весна надихнула студентів економіко-правового коледжу провести у стінах свого навчального закладу конкурс "Молодості, грації і краси по-коломийськи". Традиційно для оцінювання учасників запросили компетентне журі, до складу якого увійшли кандидат історичних наук, заслужений працівник освіти і науки України, директор коледжу Людмила Гарарук, заступник міського голови Василь Прокіпчин, член Національної спілки художників України Мирослав Ясінський та чимало інших відомих і шанованих людей нашого міста.

Восьмеро дівчат і семеро хлопців змагалися за титул переможця. За їхню сміливість, старання і терпіння вартує представити усі імена, це: Оксана Книгницька, Лідія Совіздранюк, Христина Печеніщук, Оксана Ониськів, Юлія Мокринчук, Христина Стефанців, Вікторія Деліцой, Яна Дудко, Владислав Ворона, Микола Волчок, Олександр Краснобай, Віталій Данилів, Сергій Чаленко, Василь Гайдейчук, Олександр Яблонський.

На першому етапі конкурсу — "Коломия-ретро" журі оцінювало вдалий підбір одягу, авторську майстерність, уміння показати себе глядачам. На другому етапі — "Вечорниці в Коломиї" оцінювали відтворення краю, артистичність. А ще була студентська вечірка, на якій треба було не лише відтворити сучасний студентський стиль, а й продемонструвати знання майбутньої професії та загальну ерудицію. Учасники конкурсу, до прикладу, відповідали на такі запитання: якби ви працювали у "загсі", в яких випадках відмовляли б у реєстрації шлюбу? хто вважається першим засновником драмтеатру? чому юристами, зокрема, в Коломиї, працюють здебільшого жінки? скільки в Коломиї є банків? роль митної політики України...

Поки учасники конкурсу за кулісами готувалися до наступних випробувань, на сцені продовжувалося цікаве дійство — показ моделей, виступи художньої самодіяльності. І ось нарешті кульмінаційний етап конкурсу "Коломийські наречені": під звуки чарівного вальсу пари закружляли, наче в небесах...

За результатами конкурсу жоден учасник не залишився без нагороди. Першою красунею серед дівчат було визнано Христину Печеніщук, красенем — Василя Гайдейчука. Вартує назвати імена тих, хто провів і підготував це чудове свято під керівництвом заступника директора коледжу з виховної роботи Олени Гаєвої, це: Галина Плаксій та Галина Данищук (сценарій, постановка, режисура), Наталія Мельничук (постановка художніх номерів), Тарас Кузьмин, Микола Губчакевич, Руслан Потятинник (звукорежисери), Віталій Жолоб (відеомонтаж). В організації також допомагали студенти Тетяна Дем'янчук, Микола Шевченко, Іван Толарів, Іван Пукеца, Мар'яна Василів, Ірина Куприч.

І, звичайно, годиться назвати меценатів дійства, з-поміж яких чимало випускників коледжу: це власник ресторану "Золотий корінь" Михайло Самолов, власники піцерії "Синьйор Помідор" Уляна та Любомир Маники, менеджер страхової компанії "Провідна" Андрій Тимошек, а також — мережа магазинів канцтоварів, іграшок "Сан", "Ангел", "Скринька" (Світлана Назарук), магазин "Самоцвіти" (Лілія Савчук), громадська організація "Жінки України за майбутнє дітей", ЗАТ "Володій" (Оксана Юзюк), будцентр "Деніго" (Оксана Табанюк), фірма "Рю" (Роман і Тетяна Боєчко), приватний нотаріус Галина Галян, перукарня "Красуня" (Світлана Яковяк), торговельна мережа "Гостинний дім". Усім їм велика подяка від адміністрації коледжу і присутніх у залі глядачів.

Автор: Вікторія КОХАН
Обговорити на форумі