друкувати


Великдень без зарплати — "не дай Боже"!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-04-24 10:47:07

У вівторок чергове засідання колегії облдержадміністрації відбулося без традиційних обговорення питань порядку денного та персональних пояснень. І це, мабуть, тому, що Микола Палійчук після того мав ще окрему розмову з керівниками районів про те, як вони виконують укази Президента України та розпорядження голови ОДА.

На засіданні ж було заслухано короткі доповіді з питань організованого відпочинку та оздоровлення дітей під час літнього сезону, виконання програми соціально-економічного й культурного розвитку та бюджету області за перший квартал, а також виконання заходів щодо комплектування Збройних сил України військовослужбовцями, які проходять службу за контрактом із числа наших краян. Доповідачі зосереджували увагу переважно на недоліках, зокрема таких, як недостатнє фінансування оздоровчих закладів, що негативно впливає насамперед на якість харчування дітей (від 38 копійок до чотирьох гривень на день на дитину); зростання заборгованості із зарплати на окремих економічно активних підприємствах; недобір місцевих податків і зборів тощо.

Окремі з озвучених недоліків прокоментував Микола Палійчук. Скажімо, тим оздоровчим закладам і дитячим таборам, які найкраще підготуються до літнього відпочинку дітей, він пообіцяв відповідні пільги, а недбайливим — «опечатування баз на цілий рік». Керівників районів попередив, щоб до Великодніх свят забезпечили 100-відсоткову виплату заробітної плати всім працівникам бюджетної сфери. «Працюйте з Держказначейством, виходьте на Мінфін, беріть позику... Не дай Боже, аби десь медикам, освітянам, працівникам культури зіпсували святковий настрій!» — резюмував голова ОДА.

Микола Палійчук поділився також приємною новиною: «Учора пішов процес по Надвірні. «Нафтохімік Прикарпаття», який деякий час простоював, тепер нарощуватиме обсяги виробництва промислової продукції. Долає відставання також Бурштинська ТЕС. Тож є надія, що підсумки соціально-економічного розвитку загалом за рік будуть кращими, ніж у 2007-му. До окремих питань, що розглядалися на цьому засіданні колегії ОДА, «Галичина» повернеться пізніше.

Джерело: Галичина
Обговорити на форумі