друкувати


Земля і клопоти довкола неї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-04-21 09:27:13

Нарада-семінар з участю відповідальних працівників ОДА відбулася в залі засідань райдержадміністрації.

Нарада тривала дві години. Обговорювалися земельні питання. Адже земля — найбільша нерухома цінність і вміти дати собі з нею раду — означає поліпшити добробут людей. Наразі у нас чимало території не-облікованої, з невизначеним обличчям власника.

Районні керівники націлювали сільських голів активізувати передачу земель в оренду задля поповнення сільських бюджетів. Є села, де сільська казна може значно розширитися за рахунок орендної плати (наприклад, Королівка), однак можливості використовуються не повною мірою. Робота війтів у цьому напрямі явно пробуксовує, — зазначив голова РДА Михайло Вінтоняк.

Йшлося на нараді про державну підтримку сільського господарства, про державні кредити.

Саме на часі докласти максимум зусиль для покращення благоустрою, адже йдуть Великодні свята. Можна без перебільшення сказати, що проблема зі сміттям стоїть кожному війтові кісткою поперек горла. Санкціонованих сміттєзвалищ нема, окрім сміттєзвалища в Коломиї. Голова районної ради Дмитро Неміш закликав сільських голів хоча б зібрати оте сміття докупи. Якщо не вистачає грошей на його транспортування до коломийського сміттєзвалища, район допоможе.

Передвеликодні дні потребують робочих рук. Слід активно залучати до різних робіт з благоустрою засуджених на громадські роботи. Такі особи проживають у Турці, Печеніжині, Марківці, Великій Кам'янці.

На незаконний вивіз гравію з берегів річки вже традиційно нарікав Княждвірський сільський голова Дмитро Чорний. Часом аж здається, що таке свавілля комусь вигідне. Бо скільки б галасу з цього приводу не піднімалося, жодні заходи не допомагають. Та які там заходи? Кільканадцять гривень штрафу. Вже горобці сміються, не те що власники вантажівок.

Автор: Гр. ОРДИНЕЦЬ
Обговорити на форумі