друкувати


Круглий стіл "Активізація студентських рад з метою протидії корупції"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-04-19 10:44:25

Коломийський Молодіжний центр в рамках проекту "Молодь проти корупції" на початку квітня 2008 року в конференц-залі "Бізнес-центру" організував "круглий стіл" за участі керівництва вищих навчальних закладів міста, лідерів студентського самоврядування, представників молодіжних громадських організацій, керівників державних установ, що працюють з молоддю.

Основною метою даного заходу було привернення уваги громадськості міста до проблеми корупції в сфері вищої освіти та активізація студентських рад з метою використання наявного потенціалу молоді.

Під час "круглого столу" присутнім було презентовано результати загальнонаціонального дослідження стану корупції у сфері вищої освіти, яке проводилось з метою дослідити сприйняття та досвід студентів, випускників та представників шкільних адміністрацій/вчителів щодо зловживань у сфері доступу до вищої освіти.

Також персонал проекту презентував учасникам хід реалізації проекту "Молодь проти корупції" та розповів про подальшу діяльність по даному проекту.

Кожен з учасників мав змогу висловитись щодо свого бачення проблеми корупції в системі вищої освіти, а також присутні обговорили переваги та недоліки зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) та його вплив на рівень корупції у вищій освіті.

Особливе зацікавлення учасників викликав перегляд відеофільму на антикорупційну тематику, повідомляє прес-центр МЦ.

Довідка. Проект "Молодь проти корупції" реалізується в м.Коломиї в рамках всеукраїнського проекту "Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні "Гідна Україна", що виконується компанією МSI (США) у партнерстві з українськими організаціями за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Корпорації Виклики Тисячоліття (МСС).

Обговорити на форумі