друкувати


На Прикарпатті гості з Республіки Молдова та Румунії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-04-16 09:21:26

15 квітня голова обласної ради Ігор Олійник, заступник голови облдержадміністрації Володимир Шкварилюк та голова постійної комісії облради з питань зовнішньоекономічних відносин та туризму Іван Підлетейчук тепло привітали "на завжди гостинній землі Прикарпаття" делегації Республіки Молдова та Румунії, які взяли участь у роботі міжнародної конференції "Органи влади та громадськість: взаємодія та перспективи" в межах проекту "Посилення спроможності громадянського суспільства у побудові партнерств з органами місцевої влади".

Гості Івано-Франківщини ознайомляться з її досвідом у сфері залучення громадськості до прийняття рішень на місцевому рівні, з діяльністю обласних – представницької та виконавчої влади, їх управлінь та відділів.

За словами заступника голови ради Асоціації економічного розвитку Івано-Франківщини Марії Ковалів, "проект спрямовано на обмін досвідом між представниками місцевої влади і неурядових організацій Республіки Молдова, Румунії та України, для заохочення соціальної активності місцевих неурядових організацій і мешканців та покращення здатності громадянського суспільства до просування ефективного управління на місцевому рівні". Мовляв, особлива увага – обговоренню розвитку пріоритетної для Прикарпаття галузі – туризму.

Учасники конференції ознайомляться зі Стратегією розвитку та маркетингу туризму Івано-Франківської області на період до 2015 року, реалізацією спільних проектів у туристичній сфері. В Регіональному туристично-інформаційному центрі гості зустрілися з керівниками провідних підприємств туристичного бізнесу Прикарпаття, отримали інформацію про діяльність та розгортання мережі туристично-інформаційних центрів на території області. Завтра-післязавтра вони ознайомляться з діяльністю органів місцевого самоврядування та державної влади, громадських організацій Долинського району та міста Долина, Надвірнянського району та міста Надвірни, міста Яремче, з відомими туристичними атракціями області, зокрема – гірськолижним курортом "Буковель" та маршрутом "Карпатський Трамвай", повідомляє прес-служба голови обласної ради.

Обговорити на форумі