друкувати


На Івано-Франківщині бракує кваліфікованих робітничих кадрів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-04-08 11:29:36

На спільному засіданні постійних комісій обласної ради – з питань розвитку села та аграрної політики, яку очолює Микола Маркевич, освіти та науки (голова комісії Богдан Томенчук) слухали про підготовку кваліфікованих робітничих кадрів для агропромислового комплексу краю.

Члени обох комісій відзначали: в області вкрай бракує спеціалістів для роботи в агропромисловому комплексі!

За словами начальника управління освіти і науки облдержадміністрації, депутата облради Зінаїди Болюк, “профтехосвіта тривалий час була в загоні: з 1991 року в профтехучилищах фінансувалася тільки зарплата і енергоносії. Зараз іде період стабілізації профтехосвіти. В програмі “Освіта Прикарпаття” є підпрограма “Профтехосвіта”, на виконання якої передбачені кошти. Останні 2 роки профтехучилища області отримують фінансування, в тому числі і на придбання техніки”.

Зінаїда Болюк запропонувала колегам провести зустріч Асоціації фермерів з директорами профтехучилищ з питань підготовки кадрів для села.

За словами голови освітянської комісії Богдана Томенчука, “Кадри в училищах мали б готуватися на замовлення керівників сільськогосподарських підприємств. ПТУ мали б мати конкретну потребу в кадрах для сільського господарства”.

Голова комісії з питань розвитку села та аграрної політики Микола Маркевич запропонував провести на базі одного із профтехучилищ нараду за участю двох комісій, директорів ПТУ, керівників сільськогосподарських підприємств, ЗМІ “для обговорення актуального питання – підготовки спеціалістів для агропромислового комплексу області”, повідомляє прес-служба голови обласної ради.

Довідка: Спільне засідання згаданих постійних комісій відбулося з ініціативи директора відомого в області приватного підприємства “Прут-генетик”, депутата облради Петра Книшука з Коломийщини. У господарстві “Прут-генетик” 18 механізаторів, 8 з яких у віці – понад 55 років, 9 – від 30 до 55 –ти. І лише один 21-річний механізатор, випускник Городенківського профтехучилища.
У роботі комісій взяв участь заступник голови обласної ради Юрій Романюк.


Обговорити на форумі