друкувати


За правовим захистом у справі порятунку від деградації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-04-07 09:06:37

Як ніколи в Україні постала проблема порятунку людей від алкоголізації, наркоманії та масового куріння, а отже, деградації нації. Спритні ділки на людському горі роблять бізнес. Самогоноваріння набуло такого розвитку, що на одній вулиці можуть існувати кілька цілодобових гуралень. Крім того, держава не отримує жодної гривні податку. Загалом аморальні прояви такого бізнесу набрали неабиякого поширення (хабарництво, ухиляння від податків, тінізація економіки), тому корумповані владці заплющують очі на те, що діється з суспільством. А ось держава, якщо вона хоче забезпечити надійне майбутнє, повинна забезпечити порятунок своїх громадян від тяжкої недуги, спричиненої алкоголем, курінням, наркотиками.

Тому Організація українських націоналістів вимагає від української влади:

1. Посилити роботу комісій при місцевих радах з питань боротьби з пияцтвом, наркоманією, курінням та взяти під особливий контроль ліквідацію тіньових гуралень разом з продажем самогону, взяти на жорсткий облік алкоголіків і наркоманів, застосувати кримінальну відповідальність.

2. Відновити примусове лікування алкоголіків в найкоротший термін, адже сім’ї страждають, розпадаються.

3. Розробити заходи пропаганди та утвердження здорового способу життя, в тому числі запровадити сухий закон в трудових колективах, учбових закладах, в офісах партійних організацій, в усіх установах.

4. Унести зміни до законодавства про жорсткі засоби впливу та відповідальності посадових осіб. Розширені повноваження надати відділам внутрішніх справ.

5. Застосувати заходи контролю за виконанням законів для боротьби з пияцтвом, наркоманією, курінням.


Листа такого змісту від імені Коломийської організації українських націоналістів відіслала М.Ославська до Президента України В.Ющенка, до голови Верховної Ради А.Яценюка та прем’єр-міністра Ю.Тимошенко і отримала відповіді. Зокрема від комітету з питань охорони здоров’я Верховної Ради з подякою за пропозиції, з роз’ясненням окремих законів та з повідомленням про те, що комітет готує на розгляд ВР законопроект про основи державної політики щодо запобігання поширенню алкоголізму, наркоманії та надання наркологічної допомоги, в якому, можливо, будуть ураховані зауваження коломийської ОУН. Що стосувалося компетенції виконавчої влади, то звернення коломиян комітет надіслав до Міністерства охорони здоров’я з проханням ужити заходи та повідомити парламентарів і автора. Має пані Ославська і цю відповідь від департаменту розвитку медичної допомоги. З копіями листів прийшла вона до редакції "Коломийського вісника" та з пропозицією запровадити рубрику про правовий захист осіб, які страждають у сім’ї алкоголіка, наркомана. Допоможімо рідним урятувати, якщо це ще можливо, від посилення захворювання людину, оздоровімо хворе суспільство – пише М.Ославська від імені проводу Коломийської ОУН. І звертається через газету до фахівців за юридичною допомогою з питання про порядок здійснення примусового лікування хворих на наркоманію (алкоголізм), які ухиляються від добровільного або продовжують зловживати, порушуючи права інших осіб, членів родини.

Джерело: "Коломийський вісник"
Обговорити на форумі