друкувати


Про торговельні надбавки на хліб масових сортів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-04-02 12:38:39

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.02.2008 р. № 55 "Про заходи щодо забезпечення стабілізації ситуації на ринку зерна та продуктів його переробки у 2007/2008 маркетинговому році":

1. Встановити, що у 2007/2008 маркетинговому році призупиняється дія розпорядження голови облдержадміністрації від 22. 04. 2005 р. № 157 "Про приведення у відповідність до вимог постанови Кабінету Міністрів України розпорядження голови облдержадміністрації" в частині застосування розміру торговельних надбавок на хліб масових сортів.

2. Довести до відома всіх суб'єктів господарювання, які займаються реалізацією хліба, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.02.2008 р. № 55:

- до масових сортів хліба належать вироби, вагою не менше 500 грамів, які мають найбільшу питому вагу в обсягах споживання хліба в регіоні і виготовляються за простою рецептурою, за умови, що в хлібі з борошна пшеничного вищого сорту частка такого борошна становить не менше як 51 відсоток; з борошна пшеничного першого сорту частка такого борошна становить не менш як 51 відсоток; із суміші борошна пшеничного та житнього частка борошна пшеничного становить 40 відсотків, житнього - 60 відсотків;

- торговельна надбавка до ціни, за якою реалізується хліб масових сортів, не повинна перевищувати 10 відсотків оптової відпускної ціни виробника, незалежно від кількості посередників, які беруть участь у його поставці від виробника до кінцевого споживання.

3. Райдержадміністраціям та виконавчим комітетам міських рад міст обласного значення довести розпорядження до відома зацікавлених суб'єктів господарювання та опублікувати у засобах масової інформації.

4. Держінспекції в області (М.Стульківський), обласному управлінню у справах захисту прав споживачів (Я.Ходан), райдержадміністраціям і виконавчим комітетам міських рад міст обласного значення забезпечити контроль за дотриманням суб'єктами господарювання цього розпорядження.

5. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації В.Шкварилюка.


З порядку денного виконкому та сесії

25 березня ц.р. відбулося чергове засідання виконавчого комітету Коломийської міської ради, на якому розглянуто 24 питання. Серед них "Про хід виконання рішення виконкому від 16.12.2003р. №431 "Про затвердження заходів щодо реалізації в м.Коломиї державної політики у сфері боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на 2004-2010 рр.". Пріоритетними завданнями у цій сфері визначено унеможливлення завезення наркотичних речовин на територію міста, формування засад здорового способу життя серед молоді та подолання байдужості з боку громадськості до розв'язання проблем поширення наркоманії. Координаційною радою по боротьбі з наркоманією та СНІДом, яка створена при виконавчому комітеті, напрацьовано плани спільних дій правоохоронних органів, Коломийської ЦРЛ та відділів і управлінь міської ради щодо боротьби, лікування та профілактики вживання наркотичних і психотропних речовин. При наркологічному кабінеті ЦРЛ працює "Кабінет довіри", де людей, які потрапили в біду, не залишать напризволяще, головне - бажання людини позбутися шкідливих звичок. Статистика свідчить, що в порівнянні з попередніми роками зменшилася кількість вилучених наркотиків працівниками Коломийського МВ УМВС, хоча нема даних про зменшення кількості споживачів наркотичних речовин.

Враховуючи важливість питання "Про цінову ситуацію на споживчому ринку міста" та згідно з розпорядженнями міського голови від 25.06.2007 № 172-р, від 06.07.2007 № 182-р створені робочі групи для контролю і перевірок щодо застосування обмеженого рівня торговельних надбавок при реалізації хліба та для моніторингу цін і забезпечення заходів, спрямованих на стабілізацію цінової ситуації на ринку, продовольчих товарів. Рішення виконавчого комітету зобов'язує керівників роздрібних торгових підприємств і суб'єктів підприємницької діяльності, де здійснюється моніторинг цін, щочетверга до 10 години письмово інформувати управління економіки міської ради про ціни, як це передбачено "Тимчасовими методичними рекомендаціями з проведення моніторингу цін на споживчому ринку міста". Суб'єктам підприємницької діяльності, які займаються випічкою хлібобулочних виробів, відпускати продукцію згідно з товарно-транспортними накладними на відпуск хлібобулочних виробів (форма 1-ТТН (хліб).

Розглянуто стан заборгованості із заробітної плати на економічно активних підприємствах, в установах та організаціях міста. Згідно з рішенням виконавчого комітету буде здійснюватися щомісячний моніторинг виплати поточної заробітної плати та виконання графіків погашення заборгованості минулих років в розрізі підприємств з метою повної ліквідації боргів з оплати праці, а також сплати платежів в бюджет та до Пенсійного фонду промисловими підприємствами міста. До керівників підприємств, де є заборгованість з виплати заробітної плати об'єднаною державною податковою інспекцією будуть вжиті передбачені законодавством заходи.

26 березня відбулося друге пленарне засідання 26 сесії міської ради, на якому розглянуто 86 питань, з яких 60 - земельні. Серед основних питань порядку денного: "Про хід виконання Програми земельної реформи в м. Коломиї на 2004-2010 роки".

Протягом 2007 року в рамках реалізації програми проведено інвентаризацію всіх землекористувачів, яким надано земельні ділянки в оренду, укладено договори з Івано-Франківською філією інституту "Діпромісто", якими передбачено розроблення, коригування нормативної грошової оцінки земель забудованих територій та земель сільськогосподарського використання в місті. Завершення коригування нормативно-грошової оцінки земель надасть змогу здійснювати нарахування розміру орендної плати та земельного податку за використання земель відповідно до їхньої реальної ринкової вартості, що суттєво збільшить надходження до бюджету міста. Від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення до розмежування земель державної і комунальної власності в 2007 році надійшло 2.107.205 грн. Підготовлено до продажу на аукціоні ще 25 земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва (вул.Достоєвського, вул. М.Лебедя), у стадії підготовки до продажу знаходиться ще 71 земельна ділянка.

У 2008 році на реалізацію Програми земельної реформи м. Коломиї на 2004-2010 роки виділено 323 тис. грн.

"Про стан утримання доріг в м. Коломиї". На ремонт дорожньої мережі і утримання засобів регулювання дорожнього руху із спеціального фонду міського бюджету, який сформований за рахунок коштів від збору з власників транспортних засобів в 2007 році виділено 1019,3 тис.грн. Коштів, виділених у міському бюджеті на 2008 рік, не вистачає для утримання і ремонту міської дорожньої мережі, для цього будуть залучені додаткові з різних джерел.

"Про внесення змін до статуту КП "Муніципальна дружина". У зв'язку з розширенням повноважень комунального підприємства "Коломийська муніципальна дружина", в його статут внесено зміни. Тепер муніципальна дружина буде здійснювати контроль за станом благоустрою міста, за дотриманням "Правил благоустрою та утримання території міста Коломиї" мешканцями та гостями міста, складати протоколи про притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності за порушення чинного законодавства та "Правил", займатися запобіганням правопорушень в сфері благоустрою.

Обговорити на форумі