друкувати


Десять позицій співпраці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-04-02 11:59:55

На Прикарпатті з офіційним візитом перебувала делегація повіту Марамуреш (Румунія). За час перебування на Прикарпатті представники румунської сторони відвідали українсько-румунський ресурсний центр, провели засідання наглядової ради українсько-румунського проекту «Створення транскордонної мережі розвитку і просування туристичних можливостей Івано-Франківської області та повіту Марамуреш». Голови Івано-Франківської ОДА — Микола Палійчук та ради повіту Марамуреш — Марінел Ковач підписали Угоду про міжрегіональне співробітництво між Івано-Франківською областю і повітом Марамуреш.

— Ця угода налічує десять позицій співпраці в різних галузях: туризм, обмін нашими культурними делегаціями, співпраця наших підприємств, — коментує документ голова ОДА Микола Палійчук. — Нас єднає не тільки 50 кілометрів кордону між нашими регіонами... Румунія нещодавно стала членом ЄС. Україна, яка також прагне приєднатися до європейського співтовариства, буде мати хороших колег в особі сусідів. Ми вважаємо, що підписана угода носитиме не декларативний характер, а буде доброю нагодою до тіснішої співпраці між нашими народами.

До речі, зовнішньоторговельний оборот товарів нашої області з Румунією в 2007 році становив 116,9 млн. доларів США, румуни вклали в економіку області 0,2 млн. $ (0,1 % загальної суми інвестицій), а на Прикарпатті зареєстровано сім підприємств, створених за участю румунських співзасновників.

В суботу, 29 березня, по закінченні офіційної частини візиту представники влади та журналісти відвідали дендропарк у Дем’яновому Лазі, посадили 500 саджанців різних дерев.

Джерело: Галичина
Обговорити на форумі