друкувати


Про особливості оподаткуваня юридичних осіб говорили на семінарі в Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-31 01:03:59

Основні положення Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік» та особливості оподаткування юридичних осіб обговорили коломийські платники податків з податківцями на нещодавньому семінарі.

Відкриваючи семінар, перший заступник начальника Коломийської оДПІ М.С. Бундзяк зауважила, що від податкової обізнаності населення залежить насамперед і ступінь добровільної сплати податків. Відтак, саме на семінарах відбувається безпосередній діалог податківців з платниками податків, розв‘язання тих проблемних питань, які виникають під час складання податкової звітності.

На семінарі податківці нагадали присутнім, що суб”єкти господарювання - юридичні особи, повинні подавати звітність до податкового органу незалежно від результатів проведення фінансово-господарської діяльності, прибутковості чи збитковості підприємства та дотримуватися терміну подання звітності, встановленого законодавством. Адже за неподання або несвоєчасне подання платник податків змушений буде сплатити штраф у розмірі не менше десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Цікавили платників податків на семінарі й особливості подання податкової звітності в електронному вигляді, її переваги над паперовою. Податківці надали роз’яснення щодо встановлення Інтернет-звітності, зупинилися на її «плюсах» - економія часу, автоматична перевірка занесених даних, а також наголосили на збереженні конфіденційності поданої електронної звітності. (податківці застосовують посилені сертифікати ключів електронного цифрового підпису, що гарантує конфіденційність інформації та оперативність обробки отриманої інформації). Наразі 1195 коломийських платників податків уже перейшли на подання податкової звітності в електронному вигляді, повідомляє Коломийська оДПІ.

Обговорити на форумі