друкувати


Путівка "Грації" на "Південний експрес"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-31 09:37:29

Зразковий ансамбль бального танцю "Грація" при Коломийському будинку дитячої та юнацької творчості заснувала понад 20 років тому балетмейстер Уляна Почемсана. Тут навчаються майстерності бального танцю, починаючи з п'яти років, аж до закінчення школи. Хореограф Надія Колісник за професією вчитель хімії, але її хобі стало згодом основним предметом на педагогічній ниві. Вивчені колись ланцюжки складних хімічних формул перетворюються на впорядковані динамічні вервечки танцювальних елементів танців.

Восени на вул. Театральній розпочинаються заняття з бальних танців для малюків. Вони натхненно виконують перші па, злітаючи над паркетом. Можливо, з часом хтось із них запалає яскравою зіркою на мистецькому небосхилі над балетною сценою.

Про творчість ансамблю неможливо оповісти - цей політ маленьких зірочок над сценою неодмінно треба побачити. Ви будете приємно вражені філігранною технікою дітей. Ансамбль - багаторазовий переможець всеукраїнського фестивалю "Фест" естрадно-циркового мистецтва в Івано-Франківську, лауреат міжнародного фестивалю дитячої творчості „Зорепад" 2007 р. в Коломиї (друге місце), цьогорічний дипломант телевізійного дитячого конкурсу в м. Києві "Крок до зірок", який організував Михайло Поплавський. Мріють юні танцюристи і про закордонні турне - до Парижу, на карнавал у Ріо-де-Жанейро.

Нещодавно на обласному конкурсі серед учнівських мистецьких колективів "Грація" виборола путівку на фестиваль "Південний експрес" влітку 2008 р.

Автор: Роман САГАН
Обговорити на форумі