друкувати


Від кабінету — через кабінет — до кабінету...

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-26 09:37:54

Експерти Асоціації економічного розвитку Коломийщини проаналізували регуляторну діяльність Коломийської міськради. Результати аналізу обговорювались на "круглому" столі у бізнес-центрі. Йшлося про проблеми й перешкоди, з якими стикаються підприємці при бажанні отримати дозвільні документи, необхідні для ведення підприємницької діяльності.

Що ж показав аналіз? Найважливіше, — що процедура отримання документів дозвільного характеру марудна й складна, тривала в часі. Ніяк наразі не вдається цю процедуру спростити, звівши до принципу "одного вікна", як це є скрізь у Європі.

На "круглому" столі висловлено низку зауважень до роботи дозвільного центру: тут і відсутність окремого приміщення, і недостатнє забезпечення комп'ютерною технікою, і видача дозволів поза дозвільним центром тощо.

Йшлося й про умови розвитку підприємницького середовища. За результатами опитування, менше ніж половина опитаних підприємців вважають ці умови сприятливими. Про існування дозвільного центру знає менше ніж половина опитаних підприємців. Найбільше непорозумінь у них виникало з міськвідділом земельних ресурсів, з відділом архітектури й містобудування, з санепідемстанцією. А сама процедура видачі дозволів більшість підприємців не влаштовує. На думку опитаних, найбільше шкодить розвитку підприємництва зловживання становищем, хабарництво; здирництво.

Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі