друкувати


Продовжується перебудова електромереж у гірських районах Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-25 04:51:23

ВАТ «Прикарпаттяобленерго» продовжує перебудову електричних мереж у гірських районах Івано-Франківської області, зокрема у селі Уторопи Косівського району. На разі підрядники розпочали другий етап реконструкції, розпочатої у 2007 році.

У гірському селі Уторопи у першій половині 2008 року заплановано оновити 23 км повітряних ліній 0,4 кіловольт. Для цього взамін існуючих мереж встановлюються опори нової лінії. Цікавою особливістю сучасної перебудови електроліній є використання новітньої технології – самоутримного ізольованого проводу (СІП). До І кварталу 2009 року заплановано введення в експлуатацію ще однієї - ІІІ черги реконструкції – наступні 25,4 км лінії. Завершення реконструкції замість колишніх частих відключень та постійних перепадів напруги забезпечить споживачам завжди надійне електропостачання. Із оновленими лініями споживачі не відчуватимуть ні січневих снігів, ні лютневих ураганів, ні весняних дощів та вітрів.

Адже у 2007 році відбулася лише перша черга реконструкції електроліній, які були побудовані сорок років тому і вже повністю вичерпали свій ресурс. Разом із оновленням 14,2 км повітряної лінії 0,4 кВ та 1,65 км ПЛ-10 кВ енергетики встановили тут додаткові – розвантажувальні трансформаторні підстанції, а також замінили вводи до будинків на кабельні.

Як і торік, цієї весни перебіг робіт ускладнюють природні умови – гірський ландшафт, горбиста місцевість. За таких умов особливого значення набувають професійні здібності працівників та спеціальні механізми, які використовуються при монтажі сучасних мереж. Новий підрядник обласної енергопостачальної компанії – підприємство «Новітні енергетичні програми» (м. Івано-Франківськ) у зв’язку з цим закупило додаткове обладнання, придбало нові автомобілі та спецмеханізми, повідомляє ВАТ «Прикарпаттяобленерго».

Обговорити на форумі