друкувати


Нової програми потребує земельна реформа Івано-Франківщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-25 02:39:20

Програма реформування земельних відносин на Прикарпатті не відповідає сьогоднішнім реаліям у регіоні, вона відстає від життя. Тож потрібно внести до неї суттєві корективи, врахувавши зростання вартості землі й інші тенденції, а також з огляду на той непрозорий клімат, який склався в краї навколо приватизації земель та користування-розпоряджання ними. З такою пропозицією виступив заступник голови обласної ради Юрій Романюк у п’ятницю на засіданні колегії облдержадміністрації, яка розглянула хід виконання Програми земельної реформи в Івано-Франківській області до 2010 року.

Точніше позиція обласної ради полягає в тому, зазначив Ю. Романюк, щоби в найближчі місяць-два підготувати цілковито новий фундаментальний проект програми земельної реформи, який би розглянув на сесії депутатський корпус області. В цьому документі, за його словами, має бути чітко виписано по кожному району й населеному пункту, що вже зроблено починаючи від інвентаризації та розмежування земель і до проведення їхньої грошової оцінки, а що ще належить здійснити, які кошти на це необхідні й джерела фінансування, які терміни виконання і хто відповідає за те чи інше, з тим, аби максимум на середину 2009-го завершити нагальні завдання цієї справи.

Така заява пожвавила було назагал звичний перебіг колегії. Навіть створила певний прецедент у залі. Адже пролунала тоді, коли вже йшлося до виголошення проекту рішення після того, як присутні заслухали й обговорили доволі обширну доповідь заступника начальника головного управління земельних ресурсів в Івано-Франківській області Ярослава Спасіва про здобутки і проблеми земельної реформи в області. Втім, голова ОДА Микола Палійчук незворушно зауважив, що коли буде на те бажання обласної ради та її профільної депутатської комісії, то він дасть доручення про розробку нового програмного документа, який регламентуватиме надалі всі перетворення в земельних відносинах на Прикарпатті.

Джерело: Галичина
Обговорити на форумі