друкувати


На Прикарпатті для зменшення ДТП попросили допомоги в церкви

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-25 10:09:17

Зменшення аварійності і відповідно людських жертв на автошляхах – одне з пріоритетних завдань як органів влади, так і, зокрема, Державтоінспекції. З початку року міліція Івано-Франківщини вживає додаткові заходи, спрямовані на підвищення рівня безпеки на дорогах загального користування. Ці зусилля не були марними, досягнуто певних позитивних тенденцій і їх потрібно розвивати. Найважливіша річ у статистиці цього характеру – врятовані людські життя. Порівняно з минулим роком кількість дорожньо-транспортних пригод з постраждалими на автошляхах Прикарпаття скоротилася на третину, на 30 відсотків менше загинуло людей, на 38 відсотків зменшилася кількість травмованих.

Щоб запобігти дорожньо-транспортним пригодам Державтоінспекція скрупульозно проаналізувала стан аварійності на кожному відрізку автошляхів, відтак було визначено не тільки характерні причини та обставини ДТП, але й місця концентрації пригод. На особливий облік і контроль таким чином взято 11 ділянок, в тому числі 2 – на місцевих дорогах. До прикладу, як показує аналіз, найбільш неблагополучним в цьому плані є відтинок автодороги Н-10 «Стрий – Чернівці», що пролягає через Івано-Франківщину. Тут визначено 4 місця, де найчастіше фіксується зіткнення транспортних засобів і 3 місця – небезпечних для пішоходів. У кожному разі працівники ДАІ спільно зі службою автомобільних доріг розробили додаткові заходи щодо поліпшення дорожніх умов, зокрема, поновлення дорожньої розмітки, встановлення додаткових дорожніх знаків, ліквідацію деформації проїжджої частини та узбіччя тощо.

Якнайближче до місць концентрації дорожньо-транспортних пригод зорієнтовано роботу нарядів дорожньо-патрульної служби. За словами керівника УДАІ УМВС України в Івано-Франківській області Михайла Кизимишина, патрульні екіпажі будуть зосереджені там цілодобово. Іхня постійна присутність на цих ділянках, а також продовження практики фіксації порушень правил дорожнього руху за допомогою прихованої відеозйомки, мають стати ефективним профілактичним засобом для того, щоб звернути увагу автомобілістів до аварійно-небезпечних ділянок дороги.

Державтоінспекція області вдалася й до незвичайного способу впливу на ситуацію, звернувшись за допомогою до служителів церкви. Цієї суботи на прохання працівників міліції священик окропив усі місця концентрації ДТП свяченою водою, щоб тут не траплялося лихо. Отець Мирон також благословив екіпажі на мирну службу, яка б передусім стосувалася питань допомоги учасникам дорожнього руху і була б якомога менше пов’язана з випадками виникнення дорожньо-транспортних пригод, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області .

Обговорити на форумі