друкувати


Задля покращення роботи автотранспорту

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-24 10:27:42

Транспортні послуги в м.Коломиї надають ВАТ "Коломийське АТП" та 18 приватних перевізників, які обслуговують 27 автобусних маршрутів. Щоденно на ці маршрути виїжджає 39 автобусів малої і середньої місткості, які виконують понад 400 рейсів і перевозять біля 12 тисяч пасажирів.

Враховуючи звернення жителів міста щодо покращення роботи автотранспорту, міська рада постійно порушує перед перевізниками питання оновлення транспортних засобів, придбання більш комфортабельних автобусів середньої місткості. З цією метою у травні 2008 року планують конкурс із визначення переможців на право здійснення перевезення пасажирів в місті, на якому переваги будуть надавати власникам автобусів, місткість яких становить не менше 35 пасажирів, висота салону більше 1,8 м, з двома дверима для зручності входу й виходу.

Враховуючи побажання жителів міста, окремі перевізники вже придбали комфортабельні автобуси типу «Богдан», і на більшості маршрутів вони замінили маломісткі, незручні для перевезення автобуси типу "Газель".Серед таких перевізників Вишиванюк П.І., Ласійчук С.О., Кіндрацький І.Р., Бережницький І.М.

На прохання жителів міста з 10 січня 2008 року продовжено час руху автобусів на маршрутах: № 12 Залізничний вокзал - Сирзавод, № 50 Автостанція - ТК "Фаворит", № 1 Залізничний вокзал - Нижній Вербіж (міст).

Для забезпечення підвезення жителів міста до садово-городніх масивів у період весняно-польових робіт щорічно організовують понад 20 додаткових рейсів.

Значно впливає на роботу автотранспорту вкрай незадовільна якість автомобільних доріг. Щорічно в міському бюджеті передбачають кошти на ремонт дорожньої мережі. Так, в 2007 році профінансовано 866,1 тис. гривень, виконано робітна суму 1078,1 тис. гривень. Відремонтовано дорожнє покриття вулиць Мазепи, Карпатської, Майданського, Антоненка-Давидовича, Міцкевича.

У зв'язку з незадовільним станом дороги надходять скарги на роботу автобусів на маршрутах №4-А (вул. І Франка - вул. Тютюнника), № 9-А Автостанція - вул. Міцкевича, №11 Автостанція - Корнич (по вул. Міцкевича, Миколайчука) від жителів вулиць Міцкевича, Франка, Леонтовича, Моцарта. Відділ управління комунальним майном планує в 2008 році ямковий ремонт доріг на цих вулицях, проте на капітальний ремонт потрібно понад 511 млн. гривень, яких у місцевому бюджеті, на жаль, не вистачає.

У зв'язку з постійними скаргами на незадовільну роботу автобуса на маршруті № 11 у 2007 році з підприємцем Вишиванюком В. було розірвано угоду на обслуговування маршруту № 11 Автостанція - Корнич, з підприємцем Гушулеєм В. на обслуговування маршруту № 9-А Автостанція - вул. Міцкевича. На ці маршрути оголошений повторний конкурс.

З повагою до людей і розумінням своїх обов'язків ставляться перевізники на маршрутах № 6-А Ільків В.М., № 2 Вишиванюк В.І., №ЗСтанкевич В.Н., № 10 Ільків М.В., №15-А Бондаренко Ю.А., № 15 ВАТ "Коломийське АТП".

Вагомий внесок у перевезення пасажирів у місті вносять перевізники автомобілями таксі. Проте до цього виду перевезень необхідно посилити вимоги. Не всі водії таксі мають належний досвід роботи. Автомобілі, якими вони надають послуги, не відповідають вимогам безпеки дорожнього руху. З цього приводу у заступника міського голови В.Тарновецького відбулася нарада, на якій зобов'язано всіх перевізників таксі свою діяльність здійснювати згідно з Законом України "Про автомобільний транспорт" та відповідною постановою Кабінету міністрів України, де передбачено, що всі перевізники таксі повинні мати ліцензії та перед виїздом на лінію передрейсовий медичний огляд. Технічний стан автомобіля має бути перевірений механіком.

Зрозуміло, що в роботі автотранспорту виникає немало проблем і міська рада разом з перевізниками працюють над удосконаленням та покращенням.

Звертаємося до жителів міста подавати з цього приводу свої пропозиції на адресу: управління економіки міської ради, каб. 26, вул.Грушевського, 1, тел. 2-59-70.

Автор: І.ЮРКЕВИЧ, головний спеціаліст управління економіки Коломийської міської ради
Обговорити на форумі