друкувати


Не варто ухилятись від оподаткування – перевірки це виявлять

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-20 11:18:25

Більше половини суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб, які перебувають на обліку в органах державної податкової служби області, сплачують єдиний або фіксований податок. Однак, як засвідчують проведені перевірки, “єдинники” все ж бажають економити і на так уже спрощеній системі.

Працівниками ДПА в області організовано і проведено 17 березня рейдову перевірку в м.Коломия по виявленню осіб, які здійснюють перевезення пасажирів легковими автомобілями (таксі) без державної реєстрації.

Лише за півдня під час проведеного рейду складено 10 протоколів про адміністративні правопорушення. Зокрема, встановлено, що 8 громадян займались перевезенням пасажирів без державної реєстрації, ще один здійснював перевезення без відповідної ліцензії. Також один з перевізників не вів належним чином облік доходів і витрат.

За виявленими порушеннями податківці готують матеріали для передачі в суд, який і визначить встановлену законодавством міру адміністративної відповідальності порушників, повідомляє відділ оподаткування доходів фізичних осіб ДПА в області.

Обговорити на форумі