друкувати


На Прикарпатті видано посібник для школярів з євроінтеграційної тематики

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-18 04:39:31

Голова Івано-Франківської обласної ради, представник України в Конгресі місцевих регіональних влад Ради Європи Ігор Олійник взяв участь в презентації в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулася презентація навчально-методичного посібника “Євроінтеграційна проблематика на уроках історії” під редакцією кандидата історичних наук, доцента, проректора з міжнародного співробітництва Ігоря Ципенди.

Видано посібник в Івано-Франківському видавництві “ЛІК” за фінансової підтримки Посольства Республіки Польща в Україні та обласної ради.

Завдання і призначення посібника – допомогти вчителю ознайомити одинадцятикласників із перебігом євро інтеграційного процесу впродовж другої половини 20 – початку 21 сторіч, не порушуючи при цьому типових міністерських навчальних планів для загальноосвітніх навчальних закладів та змісту навчальних програм з історії України і всесвітньої історії в цілому.

У своєму зверненні до вчителів історії заслужений будівельник України Ігор Олійник зазначає: “Ми повинні усвідомити, що Європу необхідно будувати з себе. А це будівництво можна розпочати, маючи повноцінні знання про Європейський Союз... Тільки всебічна обізнаність дозволяє зробити правильний вибір, зважаючи на національні інтереси України. Лише таким чином можна досягти, коли вступ до ЄС не буде виглядати далекою, майже захмарною перспективою”.

Науковий редактор посібника “Євроінтеграційна проблематика на уроках історії” завідувач кафедри політології, доктор історичних наук, професор Василь Марчук.

У презентації взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол України професор Петро Сардачук, Надзвичайні і Повноважні Посланники Зіновій Куравський та Олег Мисик, повідомляє прес-служба голови обласної ради.

Обговорити на форумі