друкувати


Українське козацтво на передових позиціях

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-14 03:34:54

Усе частіше із різних трибун від народних депутатів партії регіонів і комуністів лунають чи то гасла, чи залякування народу України про розподіл на схід і захід, про необхідність введення в Україні чужої мови як другої державної. Невже народ України допустить, щоб запроданці і перевертні здобули перемогу і втягнули нас у ще більшу залежність від північного "братаніж енергетичну, щоб у паспортах громадян України відновився російськомовний запис, щоб перекручувались назви населених пунктів, вулиць тощо.

Але де ж Служба Безпеки України, прокуратура, міністерство внутрішніх справ, невже в цьому нагнітанні не вбачають антидержавного злочину? Адже за ці дії належить кримінал!

Януковичі, бойки і їхнє оточення при можливості продали б не тільки газ і нафту, що вони з успіхом і роблять, але і всю Україну. В Україні є запаси нафти, газу, вугілля й інших енергетичних ресурсів стільки, що ми могли б забезпечити всю Європу на сотню років, але це невигідно владним структурам і близькому сусідові, якому Україна постійно шось "винна".

Мені, як полковнику Українського реєстрового козацтва (УРК). отаману Коломийського куреня, часто доводиться зустрічатися з Гетьманом УРК, Гене-ратьною старшиною, козацькими отаманами всіх областей України, але ні від кого не чув про розподіл України на схід і захід, а тільки про єдність.

У Різдвяні свята на Прикарпатті гостювали головний редактор газети "Україна козацька" Світлана Чорна із Донецька, працівники Донецької ОДА, побували вони у мене в селі Сопів на Святій вечері. Всі розмовляли прекрасно на українській мові, побували в музеях, біля монумента борцям за волю України. Вони придбали українські вишиванки, гуцульські сувеніри.

Перед святом Покрови я мав зустрічі з викладацькими та студентськими колективами економіко-правового, комп'ютерних наук, політехнічного коледжів, середніх шкіл сіл Нижній Вербіж, Сопів, Княждвір. З великим захопленням слухали студенти та учні про вікові традиції українського народу, козацьку добу, українську армію Січових стрільців, героїв Крут, Українську Повстанську Армію. В окремих навчальних закладах уже створені молодіжні козацькі осередки.

Коломийське козацтво плідно співпрацює з Коломийським відділом внутрішніх справ і ця співпраця буде міцнішати, адже кому, як не міліції, разом з козаками займатись охороною громадського порядку, підготовкою кадрів для служби в армії та правоохоронних органах?

Потрібно, щоб коломийське реєстрове козацтво поповнилось вищим та середнім офіцерським складом з рядів офіцерів запасу армії та міліції, адже без офіцерського складу не може бути козацького з'єднання.

Автор: Володимир ЧАВАГА, отаман Коломийського осередку, полковник УРК, "Вільний голос"
Обговорити на форумі