друкувати


Віза — тільки після дзвінка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-13 07:14:27

З новими правилами видачі віз до Угорщини ознайомив на прес-конференції в Івано-Франківській облдержадміністрації перший заступник генерального консула Угорської Республіки в Ужгороді Томаш Віціан.

"У нас нові правила, тепер, щоб отримати візу, до нас треба попередньо зателефонувати і записати себе на певний час, — пояснив заступник угорського генерального консула. — Але довго чекати не доведеться, вже наступного дня можна буде прийти на прийом і принести необхідні для оформлення візи документи".

За словами дипломата, видача візи займе не більше восьми днів. За цей час дані про особу, яка претендує на в'їзд до Угорщини, будуть звірені з базою даних, спільною для всіх країн Шенгенської зони. Якщо в жодній з цих країн громадянин України не мав проблем із законом, візу він обов'язково отримає. "Перелік усіх необхідних документів для отримання візи є на веб-сайті нашого консульства, тому варто попередньо з ним ознайомитися, щоб не довелося приходити двічі. Якщо людина принесе всі документи, то це вже 99 відсотків, що вона отримає візу", — запевнив Томаш Віціан.

Заступник генконсула також порадив у жодному випадку не користуватися послугами посередників, оскільки відтепер обов'язковою є особиста присутність на співбесіді. Особистий візит не потрібен лише членам родини, документи яких може подати голова сім'ї, та туристам, візу для яких оформлює туроператор.

Віза до Угорщини коштує 35 євро.

Джерело: Галицький Кореспондент
Обговорити на форумі