друкувати


Стабільність - запорука успіху та надійності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-12 10:24:51

Більшість мешканців міста вже звикли, що Коломийський Молодіжний центр (МЦ) є стійким незмінним осередком молодіжного руху в Коломиї. Його працівниками та волонтерами реалізується низка суспільно важливих проектів, серед яких одне з головних місць займає нова ідея - створення інформаційно-консультативного центру студентських рад, який сприятиме більш вільному спілкуванню, обміну досвідом та ініціативами між молодими людьми, котрі займають активну життєву позицію. Це дасть додатковий поштовх вирішенню низки спільних проблем у молодіжному середовищі.

Загальна практика та проведений моніторинг вказують, що практично у кожному навчальному закладі м.Коломиї створена студентська рада, але через низку об’єктивних і суб’єктивних причин вони не всюди і не завжди спроможні дієво виконувати свої функції і, зокрема, відстоювати права та інтереси студентів. Нове об'єднання студентських рад, з погляду ініціаторів, сприятиме активізації наявного потенціалу молоді для організації різного роду акцій, заходів (фестивалів, концертів, конкурсів, ігор) та виступатиме посередником між адміністрацією, викладачами, студентами при вирішенні наболілих питань.

Як один з аспектів на початковому етапі діяльності мережі молодіжних рад передбачається об’єднання зусиль навколо зменшення рівня корумпованості в освітніх установах міста. З цією метою у рамках проекту "Молодь проти корупції" створено мобільні консультативні пункти для студентів, де можна отримати інформацію і підтримку з цікавлячих їх питань. З метою відслідкування реакції ефективності реалізації проекту, визначення його доцільності проводиться опитування молодих людей для виявлення загального рівня корупції у навчальних закладах міста та готовності молоді протидіяти поширенню даного явища.

Задля упередження скептицизму читачів необхідно зазначити, що явище корупції досить розповсюджене навіть у ряді розвинутих країн, а зниження рівня корумпованості залежить від особистої свідомості пересічних громадян.

Мета проекту - спроба змінити психологію молодих людей, подати їм надію на верховенство справедливості посередництвом власних ініціатив.

Нагадаємо, що проект "Молодь проти корупції" реалізується в рамках всеукраїнського проекту "Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні "Гідна Україна", що виконується Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI) завдяки підтримці агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Корпорації Виклики Тисячоліття (MCC).

Автор: Ірина Бабінська, Коломийський Молодіжний центр
Обговорити на форумі