друкувати


Микола Палійчук хоче бачити область чистішою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-05 12:25:29

З розгляду питання стану благоустрою територій розпочав вчорашню нараду з керівниками міст та райдержадміністрацій Микола Палійчук. Голова ОДА висловив невдоволення тим, як здійснюється прибирання територій вздовж автомобільних шляхів та окремих населених пунктів.

Всім керівникам районів доручено протягом найближчих двох тижнів організувати прибирання закріплених за ними територій. До керівників, які віднесуться до прибирання халатно застосують адміністративні санкції, у вигляді штрафів. За підсумками двотижневої кампанії прибирання кращі населені пункти отримають винагороду. В ході наради піднімалось питання недостатнього забезпечення районів контейнерами для сміття. Так, таких контейнерів практично немає вздовж доріг, у місцях відпочинку людей на природі – в лісосмугах, поблизу річок чи відкритих водойм. Тому прийнято рішення виділити районам додаткові контейнери для сміття.

В ході кампанії з організації благоустрою здійснюватиметься озеленення територій. Окрім традиційної висадки дерев вздовж автомобільних доріг та поновлення уже існуючих зелених зон пропонується також створення нових парків та скверів у містах.

Микола Палійчук звернув увагу на проблему дорожніх знаків та інформаційних вказівників на території області. Тож протягом місяця відповідним службам доручено поновити або встановити нові інформаційні знаки, котрі вказують межі міст, сіл чи напрям руху до них. Адже для туристів, котрі відвідують область вперше досі залишається проблемою знайти потрібну їм дорогу чи поворот на ній, повідомляє Івано-Франківська ОДА.

Обговорити на форумі