друкувати


На Івано-Франківщині контролюватимуть ринок хліба

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-04 11:22:55

Про це було повідомлено під час традиційної оперативної наради, яку з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації провів голова ОДА Микола Палійчук. На нараді йшлося також про наслідки рішення обласної ради щодо тимчасової організації процедур закупівель за державні кошти.

Завдяки спільним зусиллям облдержадміністрації та обласної ради вдалось розблокувати рахунки освітніх та медичних закладів. Освітяни почали розраховуватись за газ. Наразі заборгованість за блакитне паливо непогашена тільки в Рожнятівському районі. Вирішується питання із харчуванням учнів у школах. Медична галузь отримала необхідні кошти на закупівлю медикаментів.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Любомир Малофій повідомив, що повністю вирішено питання безперебійного забезпечення області інсуліном. Фахівці управління дійшли висновку про доцільність демонтажу котельні на території дитячого санаторію «Смерічка» у селищі Ворохта Яремчанської міської ради. На вимогу голови ОДА забезпечено охорону території та споруд складу цивільної оборони в селищі Гвіздець Коломийського району.

Освітяни області готуються до проведення обласного форуму інтелігенції та всеукраїнської олімпіади з української мови, на яку приїдуть переможці обласних етапів олімпіади. Зінаїда Болюк, начальник управління освіти і науки ОДА, повідомила, що в області йде підготовка до проведення пробних тестів для учнів, котрі цього року вступатимуть до вузів. Уже підготовлено 12 тисяч брошур з пробними тестами з української мови. Йде підготовка до випуску пробних тестів з математики та історії України. Микола Палійчук пообіцяв посприяти у фінансуванні виготовлення подібних брошур, адже на переконання голови облдержадміністрації пробні тести полегшать підготовку випускників, насамперед, у психологічному плані. Проходження пробних тестів по-перше надасть учням впевненість у своїх знаннях, з іншого покаже дітям який предмет і наскільки необхідно "підтягнути".

Ярослава Ульванська, начальник управління праці, повідомила, що в області продовжується скорочуватись заборгованість із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах. На сьогодні, борг складає півтора мільйони гривень. З часу останньої колегії облдержадміністрації, на якій розглядалось дане питання, заборгованість зменшилась на сто тисяч гривень. Виходячи з аналітичних даних фахівці управління прогнозують, що в другому півріччі в області не буде підприємств, котрі боргують заробітну плату своїм працівникам. Активізовано роботи щодо боротьби із виплатами заробітної плати в «конвертах».

Микола Сухолиткий, начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА, доповів про готовність області до весняних польових робіт. Поряд з тим Миколі Палійчуку доповіли і про проблеми сільського господарства області. Серед яких однією з важливих є здешевлення паливо-мастильних матеріалів для сільгоспвиробників, проведення селекційної роботи в тваринницькій галузі. Важливою залишається проблема вирощування та виробництва цукрового буряка в області і пов’язана з нею проблема збереження цукрового заводу у Городенці. Гострим залишається питання із вільними сільськогосподарськими площами. На сьогодні в області пустує практично кожен четвертий гектар. При 300 тис га, що обробляються в області понад 70 тис га землі залишається необробленими. Микола Палійчук дав доручення підготувати йому довідку по землях котрі не обробляють. У довідці має бути вказана площа землі, її власник та причини через які земля пустує.

Управлінню містобудування та архітектури доручено взяти на контроль ситуацію із будівництвом пам’ятників Тарасу Шевченку та Степану Бандері в обласному центрі. Михайлу Ходану, начальнику управління, доручено підготувати усі документи, включаючи кошторис витрат, та провести всі необхідні роботи виходячи з того, щоб до кінця року ці два пам’ятники з’явились в Івано-Франківську, повідомляє Івано-Франківська ОДА.

Обговорити на форумі